Oysters in Beijing

Når østers fører til Beijing

At åbne østers på Den Kinesiske Mur er ikke noget som enhver får lov til at opleve. Køkkenchef hos en af Eurest største samarbejdspartnere, Jesper Mølgård Knudsen, er netop hjemvendt fra Asien. Her deltog han i en række venskabelige konkurrencer i østersåbning på tid, som del af et fremstød for østers i Kina. Det gjorde han med sponsorat og fuld opbakning fra Eurest.

Da muligheden bød sig

Da Jesper Mølgård Knudsen for nyligt blev præsenteret for en helt exceptionel mulighed for at komme til Kina, takkede han selvfølgelig ja. På grund af sit store talent og passion for mad, blev Jesper inviteret på en rundrejse i Kina, hvor han sammen med et internationalt hold, promoverede østers til kineserne. Gennem en række konkurrencer i både Beijing og Fuzhou, indviede Jesper og de andre kokke deres kinesiske publikum i østersens verden.

 

Eurest støtter op om østers og passion

Eurest var glade for at kunne sponsorere Jesper. Kristian Hoffman, Driftsdirektør for Eurest, fortæller om beslutningen om at bakke op om Jespers rejse: ”Til dagligt arbejder vi i Eurest med friske råvarer og stor passion for madhåndværket. Det er derfor en selvfølgelighed at bakke op om en så passioneret madhåndværker som Jesper, der brænder for at være verdens bedste på sit område, nemlig østersåbning. Og da østers netop er en råvare, som kræver friskhed og stor ekspertise at tilberede, er dette selvfølgelig noget, vi vil støtte op om.” Forhåbningen er nu, at denne helt specielle oplevelse vil give masser af inspiration, som Jesper kan tage med i sit arbejde hos Eurest.

 

Ekstraordinær madhåndværker

Jesper har i mange år konkurreret i østersåbning på tid. Konkurrencerne går i alt sin simpelhed ud på, at åbne et bestemt antal østers hurtigst muligt. En disciplin som kræver øvelse og teknik. Indtil videre har Jesper vundet guld til Verdensmesterskaberne i 2013 og hele fem gange har han vundet Danmarksmesterskaberne.

Østers på Den Kinesiske Mur

Jesper, som ses øverst anden fra højre, sammen med resten af de inviterede kokke på Den Kinesiske Mur.

Et af højdepunkterne på rundrejsen var blandt andet turen til Den Kinesiske Mur, hvor en af konkurrencerne blev afholdt. Selv siger Jesper om oplevelsen og turen generelt: ”Det var noget helt specielt, en enestående oplevelse. At få muligheden for at vise sit håndværk frem, at vise andre det, jeg brænder for. Og så med støtte fra ens arbejdsplads!” Jesper fortæller videre, at han ville ønske at flere interesserede sig for østersåbning. ”For mig har det betydet muligheden for at forfølge min passion, at blive den bedste indenfor mit felt, samtidig med at jeg rejser verden rundt.” Indtil videre er det blevet til ture til Nordamerika, rundt om i Europa og nu også Asien.

En kontinuerlig stræben efter at dygtiggøre sig og blive den bedste, har bragt Jesper verden rundt, fra Danmark til Kina og Den Kinesiske Mur. Det gør Jesper til en af Eurests Great People.

Del dette:
Email to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Share on LinkedIn