119 kantiner reducerer madspild med 19% i uge 18

Engagement, fællesskab og vilje – når vi står sammen på tværs af kantiner, kan vi reducere bjerge af madspild.

I forbindelse med vores madspildsdyst i uge 18 i 2025, som 119 af vores kantiner deltog i, lykkedes køkkenerne tilsammen med at reducere madspildet med 9%, når vi sammenligner med en ”almindelig uge” (uge 15 i 2025).

Det svarer til en reduktion på 0,9 tons madspild.

Vores kantine hos Verdo fortjener en ekstrastor hædring for indsatsen – i uge 18 havde de kun 13 gram madspild pr. gæst i gennemsnit pr. dag.

Godt gået af hele Compass-køkkenteamet hos Verdo bestående af Charlotte, kok, Dorthe, køkkenchef, Verona, køkkenmedhjælper og Annette, kok, som ses på billedet med de buketter, de har modtaget for det.

Med det resultat er de den deltagende kantine, som har klaret sig bedst i uge 18 i forhold til vores 2030 mål om madspild, hvor vi kun skal have 40 gram madspild pr. gæst pr. dag ex. madaffald.

(Data er baseret på de kantiner, som vi ved, deltog i madspildsdysten, og hver dag i uge 18 har registreret madspild og antal spisende gæster).

Madspildsdysten var et initiativ i forbindelse med Compass Groups årlige Stop Food Waste Day, men hele ugen havde vores kantiner fokus på mindre madspild.

På tværs af alle vores kantiner, som havde registreret antal spisende gæster (267 kantiner), så vi en samlet reduktion på 3% i madspild pr. gæst for hele uge 18.

Et bevis på, at små indsatser – når vi gør dem sammen – kan skabe store resultater!

Del:
Nyheder