3 x 25% reduktion i 2020

Hos Compass Group Danmark vil vi i 2020 reducere vores CO2-udledning samt forbrug af plastik og engangsemballage med 25%. Reduktionen skal sikres gennem en række tiltag, der i samarbejde med kunderne iværksættes rundt omkring i landets køkkener og kantiner.

Hos Compass Group Danmark er vi meget opmærksomme på de aftryk, vi efterlader os som større international virksomhed. Aftryk der har stor indvirkning på den omkringliggende verden, og som derfor fører et stort ansvar med sig. Et ansvar for at mindske de negative aftryk, sætte positive aftryk i stedet og sikre bæredygtighed hele vejen gennem produktionen. Et skridt på vejen mod dette skal tages i løbet af 2020.

Nu iværksættes nemlig en række tiltag i de køkkener og kantiner omkring i landet, som Compass Group Danmark betjener, der skal sikre, at vi i 2020 når 3 konkrete reduktionsmål – en reduktion af CO2-udledning, forbrug af plastik og forbrug af emballage med 25%.

25% reduktion af CO2-udledning

Tusindvis af måltider serveres dagligt i kantiner drevet af Compass Group Danmark, og fødevarer er derfor naturligt et kerneelement i vores daglige produktion. I kraft af dette er det også et område, hvor vi i høj grad har mulighed for at gøre en forskel, når det kommer til at styrke bæredygtigheden og reducere CO2-aftrykket.

Det skal blandt andet ske ved, at vi ændrer i sammensætningen af menuer, indkøbsstrategier, og helt ned til det der serveres. På denne måde kan vi reducere CO2-aftrykket markant.

Helt konkret ønsker vi i Compass Group Danmark helt at fjerne kød fra menuen i kantinerne på udvalgte dage i måneden. Samtidigt skal der anvendes væsentligt mindre af de meget klimabelastende kødtyper som okse og lam, ligesom der generelt skal tilbydes endnu flere grønne retter og alternativer i kantinerne hver eneste dag.

Vi fortsætter også med at veje og registrere madspild i kantinerne for at kunne regulere indkøb og forbrug i den enkelte kantine mest muligt.

25% reduktion af plastik

Plast har mange gode egenskaber, som f.eks. at forlænge holdbarheden for fødevarer. Plast har dog bestemt også en bagside: Det er lavet af olie, og når det brændes af som affald, bidrager det til klimaforandringerne.

Hos Compass Group Danmark vil vi i 2020 mindske forbruget af plast med 25% ved i første omgang at have fokus på de produkter, der sælges direkte til gæsterne i kantinerne. Det betyder helt konkret, at vi så vidt muligt udfaser en række plastprodukter, som fx små portionsbakker med smør, marmelade, mælk, Nutella osv. samt udvalgte drikkevarer i plastflasker, hvorpå der ikke er pant.

25% reduktion af engangsemballage

Man kunne fristes til at tænke, at man kunne nå langt på vejen mod større bæredygtighed ved at gøre alt engangsemballage bionedbrydeligt, men hos Compass Group Danmark mener vi ikke, at det er tilstrækkeligt. Vi vil i stedet have fokus på genbrug og på at stille spørgsmålene: “Hvad er det, vi har brug for, og hvad kan vi undvære?”

Kan man eksempelvis undvære et låg til sin kaffekop? Kan en genanvendelig kop være en brugbar løsning? Behøver man en rørepind til kaffen, eller kan vi røre rundt med en teske, der vaskes op og bruges igen og igen?

På denne måde vil vi have forbrugeren til at tænke over, hvilken emballage der måske kan undværes og dermed gøre op med den såkaldte brug-og-smid-væk-kultur samt reducere det generelle forbrug af engangsemballage. Samtidigt vil vi i kantinerne begynde at sælge genbrugskopper til kaffe, det skal koste penge at få et låg til sin to-go-kaffe, og vi vil udvikle nye løsninger til take-away emballage.

”Vi har travlt”

Ifølge Zanne Burø, Managing Director hos Compass Group Danmark, er reduktionerne en nødvendighed for at kunne tage en del i en mere bæredygtig fremtid:

”I Compass Group har vi, lige som mange andre virksomheder, ambitiøse planer om, hvordan vi skal opnå og overgå de af FN’s Verdensmål, hvor vi har den største indvirkning. Men 2030 er langt væk, og hvis vi ikke gør noget her og nu, risikerer vi ikke at komme i mål, eller at stå tilbage med de sværeste udfordringer, når tiden er ved at løbe fra os. Derfor er jeg glad for, at vi har kigget hinanden dybt i øjnene og valgt, at vi allerede i 2020 vil reducere CO2-udledningen fra mad, brug af engangsemballage og plastik med 25%. Det bliver hårdt, og vi er afhængige af vores kunders engagement, men jeg er sikker på, at vi kan flytte os meget langt sammen. Vores arbejde med bæredygtighed skal ikke være branding, men handling. Og vi har travlt.”

Klik her for at følge med i, hvordan der arbejdes med de forskellige reduktionsmål, samt hvor tæt vi er på at nå dem.

Del:
Nyheder
Hurtig tilpasning og elitesmiley midt i coronatid
Kantinen hos en af vores større kunder reagerede hurtigt i takt med, at coronasituationen blev forværret og arrangerede på rekordtid, at alle medarbejdere på hovedkontoret kunne hente portionsanrettede frokosttallerkener og dermed passe endnu bedre på hinanden. Som noget helt nyt er kantinen også blevet tildelt en elitesmiley.
En (ikke) helt Normal kantine
Hos Food & Co er vi i ekstra godt humør, og det er vores kantineteam hos Normal A/S garanteret også. Medarbejderne er nemlig så begejstrede for deres frokost, at de har indstillet kantinen til Kantineprisen 2020.
Elever med kognitive handicap afslutter uddannelse som de første
Glæden over kulminationen på to års uddannelse var ikke til at tage fejl af, da vores elever i sidste uge blev færdige med deres uddannelse og nu stolt kan kalde sig for gastromedarbejdere.
Scroll Up