Vi tror på samarbejde.
I Compass Group sparrer vi dagligt med hinanden og finder løsninger på tværs af afdelinger og ekspertiser.
Og når det gælder udfordringer af større kaliber, tror vi på, at vi må slå hovederne sammen med andre aktører i vores branche, så vi kan spille hinanden bedre.
Vi er derfor exceptionelt glade for, at vi er blevet medlem af den grønne tænketank One\Third.
Det er ikke mange uger siden, at vi blev en del af deres reduktionsaftale ’Danmark mod madspild’, og nu er vi klar til at bruge endnu mere krudt på samarbejdet.
”Klimakrisen kræver konkret handling, og vi vil være en del af løsningen. Gennem dataindsamling og vidensdeling ønsker vi at udvikle innovative løsninger, der kan reducere CO2-udledningen i fødevarebranchen. Som nyt medlem af tænketanken One\Third ser vi frem til at tage del i det vigtige samarbejde,” siger Anne-Sofie Hattesen, ESG-chef i Compass Group.
Medlemskabet vil styrke vores madspildsindsatser og hjælpe os videre i den grønne retning. Det fik vi bekræftet i går, da vi deltog i One\Thirds innovationskonference SPIS\BAR.
På årets konference SPIS\BAR, som er ét af initiativerne i One\Third, var fokus rettet mod potentialerne for brug af sidestrømme for at mindske fødevaretab og madspild. Dagen var krydret med oplæg fra virksomheder fra forskellige led i værdikæden og med inspiration til, hvordan vi hver især og i samarbejde kan arbejde med at finde innovative løsninger til at skabe værdi og udnytte 100% af råvarerne.
One\Third blev etableret i 2019 under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og tæller i dag 39 medlemmer. Tænketanken har til formål at forankre madspildsarbejdet i Danmark.
En stor del af det arbejde ligger i at mobilisere aktører på tværs af værdikæden til at tage større ansvar og indgå partnerskaber. Derfor er Lea Stoustrup Brandt, sekretariatsleder hos One\Third, glad for, at Compass Group blandt flere er kommet med på vognen.
”Madspild er flydende og kan let risikere at blive forskubbet fra et led i værdikæden til et andet frem for reelt at blive reduceret. Derfor er det væsentligt at samarbejde og tænke på tværs af fødevarernes værdikæde. One\Third samler hele værdikæden fra jord til bord, relevante myndigheder og eksperter i et samarbejde, og vi ser meget frem til, at Compass Group nu også bliver en del af det,” siger Lea Stoustrup Brandt.