3 x 25% reduktion i 2020

Hos Compass Group Danmark vil vi i 2020 reducere vores CO2-udledning samt forbrug af plastik og engangsemballage med 25%. Reduktionen skal sikres gennem en række tiltag, der i samarbejde med kunderne iværksættes rundt omkring i landets køkkener og kantiner.

Her på siden kan du følge med i, hvor langt vi er mod at nå målet for hver af de 3 parametre.

Hos Compass Group Danmark er vi meget opmærksomme på de aftryk, vi efterlader os som større international virksomhed. Aftryk der har stor indvirkning på den omkringliggende verden, og derfor fører et stort ansvar med sig. Et ansvar for at mindske de negative aftryk, sætte positive aftryk i stedet og sikre bæredygtighed hele vejen gennem produktionen. Et skridt på vejen mod dette skal tages i løbet af 2020.

Nu iværksættes nemlig en række tiltag i de køkkener og kantiner omkring i landet, som Compass Group Danmark betjener, der skal sikre, at vi i 2020 når 3 konkrete reduktionsmål – en reduktion af CO2-udledning, forbrug af plastik og forbrug af emballage med 25%.

Reduktion af CO2 på 4%

25% reduktion af CO2-udledning

Tusindvis af måltider serveres dagligt i kantiner drevet af Compass Group Danmark, og fødevarer er derfor naturligt et kerneelement i vores daglige produktion. I kraft af dette er det også et område, hvor vi i høj grad har mulighed for at gøre en forskel, når det kommer til at styrke bæredygtigheden og reducere CO2-aftrykket.

Det skal blandt andet ske ved, at vi ændrer i sammensætningen af menuer, indkøbsstrategier, og helt ned til det der serveres. På denne måde kan vi reducere CO2-aftrykket markant.

Helt konkret ønsker vi i Compass Group Danmark helt at fjerne kød fra menuen i kantinerne på udvalgte dage i måneden. Samtidigt skal der anvendes væsentligt mindre af de meget klimabelastende kødtyper som okse og lam, ligesom der generelt skal tilbydes endnu flere grønne retter og alternativer i kantinerne hver eneste dag.

Vi fortsætter også med at veje og registrere madspild i kantinerne for at kunne regulere indkøb og forbrug i den enkelte kantine mest muligt.

Reduktion af plastik på 0%

25% reduktion af plastik

Plast har mange gode egenskaber, som f.eks. at forlænge holdbarheden for fødevarer. Plast har dog bestemt også en bagside: Det er lavet af olie, og når det brændes af som affald, bidrager det til klimaforandringerne.

Hos Compass Group Danmark vil vi i 2020 mindske forbruget af plast med 25% ved i første omgang at have fokus på de produkter, der sælges direkte til gæsterne i kantinerne. Det betyder helt konkret, at vi så vidt muligt udfaser en række plastprodukter, som små portionsbakker med smør, marmelade, mælk, nutella osv. samt udvalgte drikkevarer i plastflasker, hvorpå der ikke er pant.

Reduktion af engangsemballage på 0%

25% reduktion af engangsemballage

Man kunne fristes til at tænke, at vi kunne nå langt på vejen mod større bæredygtighed ved at gøre alt engangsemballage bionedbrydeligt, men hos Compass Group Danmark mener vi ikke, at det er tilstrækkeligt. Vi vil i stedet have fokus på genbrug og på at stille spørgsmålene: “Hvad er det, vi har brug for, og hvad kan vi undvære?”

Kan man eksempelvis undvære et låg til sin kaffekop? Kan en genanvendelig kop være en brugbar løsning? Behøver man en rørepind til kaffen, eller kan vi røre rundt med en teske, der vaskes op og bruges igen og igen?

På denne måde vil vi have forbrugeren til at tænke over, hvilken emballage der måske kan undværes og dermed gøre op med den såkaldte brug-og-smid-væk-kultur samt reducere det generelle forbrug af engangsemballage. Samtidigt vil vi i kantinerne begynde at sælge genbrugskopper til kaffe, det skal koste penge at få et låg til sin to-go-kaffe, og vi vil udvikle nye løsninger til take-away emballage.

    Kontakt os






    * Obligatoriske felter

    Scroll Up

    Landmand på mark

    Vores planet er vores ansvar

    Bæredygtighed udgør en stor del af vores daglige arbejde. Vi arbejder målrettet med at reducere vores CO2-udledning samt forbrug af plastik og engangsemballage.

    Få nyt om vores bæredygtige initiativer
    Modtag vores nyhedsbrev og se mere om vores arbejde med bæredygtighed og fleksible kantineløsninger, der styrker virksomhedsprofiler.

    Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrev