Madspild & Stop Food Waste Day

Madspild er et kæmpe problem, og det vil vi gerne gøre noget ved. I Compass Group er vi ikke perfekte, men vi sætter hårdt ind og arbejder med at begrænse madspild i alle led af vores forretning.

Stop Food Waste Day (SFWD) er Compass Groups officielle og verdensomspændende mærkedag mod madspild. Den sidste onsdag i april markerer vi dagen med landsdækkende oplysningskampagner og lokale initiativer.

Men én dag er ikke nok. Derfor arbejder vi hver dag på at minimere madspild. Både i vores egne køkkener, men også ved at informere og positivt påvirke vores mange daglige gæster – så vi sammen kan gøre en forskel. Derfor er hver dag en Stop Food Waste Day!

SÅDAN HAR VI BEKÆMPET MADSPILD SIDEN 2011

Stop Food Waste Day (2019)

Stop Food Waste Day (2019)

I 2019 begyndte vi at måle gæsternes tallerkenspild i vores restauranter. Det har hjulpet med at synliggøre spildet over for vores gæster, men det giver os også essentiel information om, hvad der helt præcist bliver smidt ud.

Stop Food Waste Day afholdes i Danmark (2018)

Stop Food Waste Day afholdes i Danmark (2018)

Første gang vi i Danmark markerede Stop Food Waste Day var den 27. april 2018. Du kan læse meget mere om det Compass Group-skabte globale initiativ her.

Partnerskab med Stop Spild af Mad (2018)

I 2018 startede vi med at samarbejde med forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad. Som førende ekspert har stifter Selina Juul været med til at give Compass Group værdifuldt input og sætte madspild på dagsordenen hos både politikere, beslutningstagere, virksomheder og privatpersoner.

Kampagne: Brug hele råvaren! (2016)

Landsdækkende kampagne med fokus på at opmuntre vores gæster til at huske at bruge hele råvaren – og med gode råd og vejledning fra vores kokke til, hvordan man gør det i praksis.

Menuplanlægningsværktøj introduceres i vores restauranter (2015)

Når vi bedre kan planlægge vores menu, og dermed vores indkøb og produktion, kan vi også bedre styre vores madspild. Faktisk går vi så meget op i madspild, at det var én af vores egne kokke, der udviklede systemet for at optimere vores processer og minimere madspildet.

“Tøm Buffeten” introduceres (2015)

Den bedste måde at minimere madspild på er at sælge overskydende mad til reducerede priser. Derfor kan vores gæster “tømme buffeten” efter frokost. Og vi kalder det “Leftover Lovers”.

Tilberedning efter behov og portionsanretninger, inkl. front cooking, introduceres i vores restauranter (2014)

Tilberedning efter behov og portionsanretninger, inkl. front cooking, introduceres i vores restauranter (2014)

Vi arbejder hver dag med at opfordre vores gæster til at vælge det sundere valg, både for deres egen skyld og for vores planets. Det betyder blandt andet, at gæsten tager mindre mad op på sin tallerken og hellere går to gange frem for at smide mad ud.

Registrering af køkkenmadspild (2011)

Registrering af vores køkkeners madspild (datospild, buffetspild og produktionsspild). Vores fokus på madspild har blandt andet bidraget, at vi de seneste tre år har reduceret vores madspild i vores køkkener med 6-8 procent pr. år.

 

Kontakt os






* Obligatoriske felter
Scroll Up