Compass Group blandt Børsen Bæredygtig cases

I Compass Group Danmark er vi i år med i samlingen af Børsen Bæredygtig cases, der fremhæver 50 gode, innovative og grønne projekter i dansk erhvervsliv. Det er vi med vores CO2 dashboard, der blandt andet viser CO2 udledning, madspild og sæsonvarer hos vores samarbejdspartnere. Dashboardet giver nødvendig og vigtig indsigt for at kunne agere klimavenligt i hverdagen.

Rødt kød er det, der batter CO2-mæssigt, hvis man vil skære CO2udledningen i en kantine. Men det er ikke altid en nem følelsesmæssig opgave for en kantineledelse at indføre mindre kød eller hele vegetardage. Dashboardet er udviklet til at understøtte de svære beslutninger:

“Gennem håndgribelige resultater kan vi gå bort fra følelser, holdninger og synsninger,” siger CSR-ansvarlig i Compass Group Danmark Christina Wejlemann om værktøjet, som bygger på den grønne tænketank Concitos klimadatabase.

Samarbejde er vejen frem
I 2021 udledte Compass Group i Danmark knap 59.000 ton CO2 i alt. 99,4 pct. stammer fra scope 3 – services ude hos kunderne – og den største enkeltstående udledning, 64 pct., stammer fra fødevarer, som indgår i kantinedriften. Vores mål er at reducere sin scope 3-udledning med 28 pct. i 2030.
“Vi kan kun lykkes med den reduktion ved at indgå i samarbejde med vores kunder om handleplaner for reduktioner i kantinerne hos dem. Og der hjælper dashboardet med at se fremdrift,” siger CSR-ansvarlig Christina Wejlemann.

Læs mere i Børsen her

Del:
Nyheder