Compass Group Danmark rykker kampen mod madspild ind i kantiner og restauranter

Fra i dag skal al spild fra tallerkener i de kantiner og køkkener, som Compass Group Danmark betjener, vejes som led i kampen mod madspild. Initiativet bakkes op af organisationen mod madspild Stop Spild Af Mad. Derved bliver den globale dag mod madspild, Stop Food Waste Day, ikke blot en gang om året, men hver eneste dag.

24. april er Global Stop Food Waste Day, og det markerer Compass Group Danmark, der dagligt bespiser mere end 65.000 danskere i cirka 200 kantiner og restauranter landet over, med et nyt initiativ. Al mad levnet på tallerkenerne i kantinerne og restauranterne vil fra i dag blive vejet. I forvejen vejes madspildet i køkkenerne, og der arbejdes løbende for at nedbringe det. Med det nye initiativ ønsker Compass Group Danmark at reducere madspildet også i sidste led, nemlig ude på tallerkenen hos den enkelte gæst.

Verden over sættes der den 24. april fokus på madspild med initiativet Stop Food Waste Day. Administrerende direktør i Compass Group Danmark, Zanne Burø, siger:
– Det er et vigtigt skridt, vi tager den 24. april, når vi indfører måling af gæsternes madspild i vores kantiner og restauranter. Grundlæggende er vi jo en fødevarevirksomhed, og at lade gode råvarer gå til spilde er simpelthen imod alt, hvad vi står for. Med vores størrelse, spændvidde og ambitioner om at gøre det rigtige, kan vi markant reducere madspildet. Og det er vores vision at nå en 50 pct. madreduktion i 2030 – sådan som det er målet for Compass Group internationalt.

Stort potentiale

– Dagligt serverer vi frokost for mere end 65.000 danskere, og op mod en million danskere spiser hver dag i en privat eller offentlig kantine eller restaurant, så potentialet for at bekæmpe madspild hos professionelle aktører er stort, siger Zanne Burø og fortsætter: Vi er meget glade for opbakningen fra Stop Spild Af Mad, og vi håber, at mange andre professionelle aktører vil støtte op om kampen mod madspild. For hvis vi får alle kantiner og restauranter i landet med, vil det have en kæmpe effekt i forhold til at nedbringe madspild, tilføjer Zanne Burø.

Selina Juul, stifter af og bestyrelsesformand for Danmarks største frivillige organisation og bevægelse mod madspild, Stop Spild Af Mad, glæder sig over initiativet:
– Det er vigtigt at forebygge og reducere madspild hver eneste dag om året – og ikke bare én dag om året. Derfor glæder det mig, at den globale dag mod madspild, Stop Food Waste Day, som er igangsat af Compass Group, bliver til hverdag, hvor man aktivt arbejder med at stoppe madspild i landets kantiner og restauranter, siger Selina Juul.

Kampen mod madspild er en del af Compass Groups bæredygtighedsstrategi, som også omfatter brug af svanemærkede produkter.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Tea Hermann, Marketing Manager, Compass Group Danmark A/S
Tel: +45 29 80 34 34
E-mail: Tea.Hermann@compass-group.dk

Læs mere om Stop Food Waste Day her.

 

Del:
Nyheder
Danmarks bedste kantine – Den er helt Normal!
Så er det officielt! Vores Food & Co køkkenchef, René Skovgaard Madsen og hans team driver Danmarks bedste kantine hos Normal. Vi har aldrig været i tvivl om, at teamet hos Normal kan noget helt særligt, og som vinder af Kantineprisen 2020 er det slået fast, at det, de serverer, er langt fra normalt!
Fornyelse og bæredygtig tilgang sikrer forlænget partnerskab
Nytænkning og et styrket fokus på bæredygtighed spiller uden tvivl en stor rolle i partnerskabet mellem SDU og Compass Group, som netop er blevet forlænget med 8 år. Men selvom vi nærmer os et sølvbryllup, er der ikke plads til at hvile på laurbærrene. Tværtimod.
Chef Appreciation Week 2020
Vi sætter stor pris på de hårdtarbejdende køkkenfolk, der serverer frokost og forkælelser til os hver dag. Det er bare ikke hver dag, vi får anerkendt og takket dem for deres store indsats. Derfor fejrer Compass Group - Chef Appreciation Week - en international begivenhed, der hylder vores dygtige køkkenkolleger verden over.
Scroll Up

Landmand på mark

Vores planet er vores ansvar

Bæredygtighed udgør en stor del af vores daglige arbejde. Vi arbejder målrettet med at reducere vores CO2-udledning samt forbrug af plastik og engangsemballage.

Få nyt om vores bæredygtige initiativer
Modtag vores nyhedsbrev og se mere om vores arbejde med bæredygtighed og fleksible kantineløsninger, der styrker virksomhedsprofiler.

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrev