Compass Group Danmark rykker kampen mod madspild ind i kantiner og restauranter

Fra i dag skal al spild fra tallerkener i de kantiner og køkkener, som Compass Group Danmark betjener, vejes som led i kampen mod madspild. Initiativet bakkes op af organisationen mod madspild Stop Spild Af Mad. Derved bliver den globale dag mod madspild, Stop Food Waste Day, ikke blot en gang om året, men hver eneste dag.

24. april er Global Stop Food Waste Day, og det markerer Compass Group Danmark, der dagligt bespiser mere end 65.000 danskere i cirka 200 kantiner og restauranter landet over, med et nyt initiativ. Al mad levnet på tallerkenerne i kantinerne og restauranterne vil fra i dag blive vejet. I forvejen vejes madspildet i køkkenerne, og der arbejdes løbende for at nedbringe det. Med det nye initiativ ønsker Compass Group Danmark at reducere madspildet også i sidste led, nemlig ude på tallerkenen hos den enkelte gæst.

Verden over sættes der den 24. april fokus på madspild med initiativet Stop Food Waste Day. Administrerende direktør i Compass Group Danmark, Zanne Burø, siger:
– Det er et vigtigt skridt, vi tager den 24. april, når vi indfører måling af gæsternes madspild i vores kantiner og restauranter. Grundlæggende er vi jo en fødevarevirksomhed, og at lade gode råvarer gå til spilde er simpelthen imod alt, hvad vi står for. Med vores størrelse, spændvidde og ambitioner om at gøre det rigtige, kan vi markant reducere madspildet. Og det er vores vision at nå en 50 pct. madreduktion i 2030 – sådan som det er målet for Compass Group internationalt.

Stort potentiale

– Dagligt serverer vi frokost for mere end 65.000 danskere, og op mod en million danskere spiser hver dag i en privat eller offentlig kantine eller restaurant, så potentialet for at bekæmpe madspild hos professionelle aktører er stort, siger Zanne Burø og fortsætter: Vi er meget glade for opbakningen fra Stop Spild Af Mad, og vi håber, at mange andre professionelle aktører vil støtte op om kampen mod madspild. For hvis vi får alle kantiner og restauranter i landet med, vil det have en kæmpe effekt i forhold til at nedbringe madspild, tilføjer Zanne Burø.

Selina Juul, stifter af og bestyrelsesformand for Danmarks største frivillige organisation og bevægelse mod madspild, Stop Spild Af Mad, glæder sig over initiativet:
– Det er vigtigt at forebygge og reducere madspild hver eneste dag om året – og ikke bare én dag om året. Derfor glæder det mig, at den globale dag mod madspild, Stop Food Waste Day, som er igangsat af Compass Group, bliver til hverdag, hvor man aktivt arbejder med at stoppe madspild i landets kantiner og restauranter, siger Selina Juul.

Kampen mod madspild er en del af Compass Groups bæredygtighedsstrategi, som også omfatter brug af svanemærkede produkter.

Læs mere om Stop Food Waste Day her.

Del:
Nyheder
Må vi byde på Green Gourmet?
En udsøgt grøn 3-retters menu skabt af sæsonens sprødeste råvarer. I kombination med liflige dufte, spændende smage, lækre konsistenser og skønne toner, bringer de smukke retter alle sanser i spil og skaber en helstøbt grøn oplevelse for vores gæster.
Vi giver verdens bedste service – se selv!
Vi giver jeres medarbejdere og gæster en unik velkomst, når de ankommer. Med vores kombinerede reception og café er mulighederne mange, og vi står altid klar til at hjælpe og servere en friskbrygget kop kaffe med et smil.
Sådan lander sæsonens sprødeste råvarer på din tallerken
Hos Compass Group har vi et helt unikt partnerskab med vores leverandør af frugt og grønt, Duo Frugt. En af de ting, der gør partnerskabet unikt, er, at vi er Duo Frugts eneste kunde! Derfor gør de sig ualmindeligt umage med at levere den bedste service og finde de bedste råvarer til vores køkkener, så vi kan servere sæsonens friskeste og sprødeste råvarer for gæsterne.