Compass Group siger nej tak til buræg

Synes du, at din mad smager en smule mere af frihed og dyrevelfærd? Så er du ikke helt forkert på den – i hvert fald ikke, hvis du spiser i en af Compass Groups mange restauranter i virksomheder eller på uddannelsessteder landet over, eller hvis du får mad leveret af Din Private Kok.

I september 2016 igangsatte Compass Group udfasningen af buræg hos de cirka 200 Eurest og Chartwells restauranter samt alle de tusindvis af måltider, der hver uge leveres til hjemmeboende pensionister af Din Private Kok.

Et skridt i den rigtige retning

”Vi vil som virksomhed drive forretning på et bæredygtigt grundlag”, forklarer Compass Groups indkøbsdirektør i Danmark, Jacob Bangsted, om skiftet. ”For os betyder det blandt andet, at der tages hensyn til dyrevelfærden, og her er et nej tak til buræg et skridt i den rigtige retning”.

Den praktiske del af udfasningen forventes afsluttet inden udgangen af 2016. Herefter vil det ikke være muligt for Compass Groups produktionsenheder og køkkener at bestille – og dermed bruge ægprodukter baseret på buræg. Hverken som friske, pasteuriserede, kogte eller pillede æg. ”Og det er noget, vi som virksomhed er glade for, da Compass Group tager sit miljøansvar meget alvorligt verdenen over”, uddyber Jacob Bangsted.

Der vil efter udfasningen udelukkende blive brugt økologiske æg eller skrabeæg i samtlige måltider fra Din Private Kok og i samtlige af Eurest og Chartwells restauranterne.

Del:
Nyheder
3 x 25% reduktion i 2020
Hos Compass Group Danmark vil vi i 2020 reducere vores CO2-udledning samt forbrug af plastik og engangsemballage med 25%.
Sådan håndterer vi Coronavirus
Hos Compass Group tager vi situationen omkring COVID-19 alvorligt, og vi følger løbende med i myndighedernes anbefalinger. I takt med anbefalingerne har vi tilpasset driften og gjort forskellige tiltag for at minimere smitten. Vi har bl.a. opsat flere stationer med håndsprit og ændret buffeterne til portionspakket takeaway.
Compass Group PLC gennemfører opkøbet af Fazer Food Services
Compass Group PLC, den førende globale koncern inden for food services, kan i dag offentliggøre det endelige opkøb af Fazer Food Services fra Fazer Group. Handelen, som blev bekendtgjort den 11. juni 2019, er blevet godkendt i EU-Kommissionen den 29. januar 2020.
Scroll Up