Projekt Dansk Bælg: Compass Group skal udvikle bælgfrugtsretter og påvirke madvaner

Projekt Dansk Bælg blev igangsat med et kickoffmøde tidligere denne uge, og nu står alle deltagende aktører fra forskellige led i fødevareværdikæden klar til at accelerere indsatsen for at få flere bælgfrugter på danskernes middagsborde.

Compass Groups rolle er her at integrere endnu flere danskproducerede bælgfrugter i vores kantinemenuer, samtidig med at vi indsamler evidens og udfører brugertests hos vores gæster. Vi vil eksperimentere med at servere, tilberede, udvikle og præsentere danske bælgfrugter på nye og spændende måder.

Hos Compass Group har vi et ønske om at reducere vores klimaaftryk. Lykkes vi med at udvikle sunde velsmagende menuer, hvor danskproducerede bælgfrugter er integreret i menuen, så vil det have indflydelse på vores klimaudledning.

Et medansvar

Som leverandør til private- og offentlige virksomheder og uddannelsessteder, hvor der generelt er et ønske om at vise klimahensyn, har vi også et ansvar for at sikre, at det går hånd i hånd med et velsmagende måltid.

Herudover har vi mulighed for at påvirke danskernes madvaner, da vi når ud til rigtig mange mennesker hver eneste dag. Vi glæder os til at servere spændende, sunde måltider med flere danske bælgfrugter i samarbejde med eksperter og kokke.” Siger Ulrik Nielsen, Food Excellence Manager og projektansvarlig hos Compass Group.

Udover Ulrik Nielsen deltager Anne Ruberg, Procurement Director, og Mette Marsengo, Project Manager, fra Compass Group også i det vigtige projekt.

I spidsen for samarbejdet står Professionshøjskolen Absalon og herudover deltager DAVA Foods, Københavns Universitet – University of Copenhagen, Aarhus Universitet og SEGES Innovation.

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP), et program administreret af Landbrugsstyrelsen, har uddelt 12,2 mio. kr. til projektet.

Del:
Nyheder