Saftig krumme, sprød skorpe og en duft af korn og kærlighed. Hos Compass Group tager vi brødet alvorligt – og det gør vores dygtige køkkenkollegaer også.
Derfor har vi for ottende gang afholdt bagekursus i samarbejde med Valsemøllen, hvor vi har sat fokus på godt og bæredygtigt bagværk.
Vi tror på, at et højt gastronomisk niveau starter med de rette kompetencer. Dét gælder ikke mindst, når vi taler om brødet, der skal være med til at gøre måltidet til en oplevelse.
Nørderi, når det er bedst
Der blev trænet i de teknikker, der skal til at give en sensorisk lykkefølelse, når gæsten får serveret et brød med sprød skorpe, der giver modspil mod tænderne, har luftige ujævne huller og den perfekte balance mellem sejhed og blødhed.
Enkelt og komplekst på samme tid. Godt brød er ikke for begyndere.
Vores kokke siger det bedst selv:
“Jeg har haft flere aha-oplevelser, blandt andet hvor vigtigt det er med damp, og hvornår det skal skydes ind. Der findes formler til at udregne dejens korrekte temperatur – det er vildt,” siger Martin Dupont, kok i en af vores kantiner.
“Mit hoved er fyldt med inspiration. Det er fedt at udvikle sig og at møde kolleger fra andre kantiner og dele erfaringer. Det gør os alle sammen bedre,” siger Pernille Nørgaard Pedersen, der også er kok hos Compass Group.
Kursus med krog i det hele
Vores brødkurser til vores køkkenansatte tager udgangspunkt i vores egenudviklede melblandinger i samarbejde med Valsemøllen – et produkt, vi kan stå inde for, som består af dansk økologisk mel, som er udvalgt i samarbejde med landmændene, og som indeholder klid og mask, som vi aftager, fordi det kan være svært at få brugt.
På kurset blev der derfor også delt viden og undervist i brød og biodiversitet, brug af fuldkorn, vilkår for landmændene og brød, som giver ’værdi’ og mætter.
Det var en dag, hvor både brød og kursister fik hævet sig et ekstra niveau.