Dobbelt op på mening

For nylig havde CP Kelcos medarbejdere mulighed for at købe kantinens hjemmelavede produkter baseret på madspild med hjem i anledningen af Compass Groups årlige Stop Food Waste Day. Pengene fra salget bliver doneret til Broen Køge, der hjælper udsatte børn og unge – men først efter, at CP Kelco har doblet beløbet op.

Cookies med bananskræller, chips af rodfrugtskræller, grøntsagsdeller og brød af overskydende kartoffelsuppe m.m. står linet appetitligt op i madboden i CP Kelcos kantine. De mange produkter er baseret på madspildsrester, som i de fleste husholdninger var endt i skraldespanden – men ikke hos Lis Hunnerup, der er køkkenchef i CP Kelcos kantine og som har været hos Compass Group siden 1996 dog med et par afstikkere.

”Mit hjerte banker for madspild og så banker det også for børn – så madboden forener to vigtige ting for mig,” fortæller Lis, der er vokset op som efterkrigstidsbarn og har fået fokus på at bruge rub og stub ind helt fra barnsben. ”Vi skal udnytte ressourcerne og passe på klimaet” det er uendelig vigtigt for mig, understreger Lis.

Romkugler i høj kurs
Hos pektin-virksomheden, CP Kelco er det gode initiativ værdsat, og der er travlhed i boden hen over frokostpausen. Særligt Lis’s hjemmelavede romkugler er i høj kurs. Det samlede salg ender på 3220 kroner – et beløb som CP Kelco dobler op for at støtte op om Broen Køges indsatser.

Jørn Stryger, fabriksdirektør, i CP Kelco fortæller:

”I CP Kelco bruger vi selv et biprodukt, og vi har stor opmærksomhed omkring at udnytte ressourcerne optimalt i hele vores værdikæde. Derfor støtter vi meget gerne op om madspildsinitiativet. Der er ingen grund til at smide ud. Vi har det, vi har på denne klode, og det skal vi værne om. Lis er dygtig til at trylle med resterne, og det er god inspiration for os alle til at gøre efter på hjemmefronten.”

Efter CP Kelcos fordobling af beløbet sikrer Broen Køge, at pengene fra madspild omsættes til støtte til socialt udsatte børn og unge i form af blandt andet udstyr til idræt, spejder, musik eller andre fritidsaktiviteter.

”I CP Kelco vil vi meget gerne være med til at støtte op om den nære indsats for udsatte børn og unge. Broen Køge yder en vigtig og professionel indsats. Det er dejligt, at vi kan være med til at bidrage og på en måde, hvor vi kombinerer to sager, som er vigtige for os,” slutter Jørn Stryger.

Del:
Nyheder