Elever med kognitive handicap afslutter uddannelse som de første

Glæden over kulminationen på to års uddannelse var ikke til at tage fejl af, da vores elever i sidste uge blev færdige med deres uddannelse og nu stolt kan kalde sig for gastromedarbejdere.

Eleverne er de første, der bliver færdige med denne flexuddannelse, som er en erhvervsrettet forsøgsuddannelse til unge med kognitive handicap, som Glad Fonden står bag i samarbejde med forskellige virksomheder og kommuner og med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Hos Compass Group Danmark har vi haft ni elever gennem uddannelsen, hvoraf seks har været fast tilknyttet en kantine i København og de tre andre har været fast tilknyttet en kantine i Esbjerg. Herudover har de været rundt hos nogle af vores andre kantiner i kortere individuelle praktikker med det formål at finde et godt match mellem elev og køkken, der kan føre til ansættelse i fleksjob, som er det ansættelsesforhold, der oftest vil være relevant for flexeleverne.

”Compass Group har vist stor imødekommenhed overfor forsøgsuddannelsen og uddannelse af unge i målgruppen, der ellers ikke har mulighed for at opnå en erhvervsrettet uddannelse, og vi har været meget glade for samarbejdet”, siger Lene Timm, projektleder i Glad Fonden.

Censor fik sved på panden

Eleverne udfordrede ikke kun sig selv til eksamen, men også censor, som fik sved på panden af én af de smagfulde og krydrede retter, og der var tænkt kreative tanker, da der blev serveret bengalske snacks. Alt sammen gav pote, da alle eleverne bestod eksamen med flotte resultater.

”Det har været en stor fornøjelse at følge eleverne og deres udvikling ude i vores køkkener. Forløbet har været utroligt givende og lærerigt, og det er fantastisk at være med til at se dem komme i mål med deres uddannelse i dag”, siger Morten Pedersen, Contract Manager i Compass Group Danmark.

Mange oplevelser og kompetencer rigere

Det var tydeligt til dimissionen, at der er et helt specielt bånd mellem eleverne og deres vejleder og faglærer, som har mange oplevelser med sig i bagagen efter 2 år sammen. De har brugt utallige timer i køkkenet, de har været på bondegårdsbesøg og en tur forbi nogle af grønthandlerne på Nørrebro for at blive klogere på smiley-ordningen. Alt sammen har været med til at give dem faglige og sociale kompetencer, så de nu er klar til at komme ud på arbejdsmarkedet. En af eleverne gav da også udtryk for, at det har været et spændende forløb, hvor han har lært en masse nye ting – og ikke mindst har han lært sig selv og sine styrker bedre at kende.

 

Læs mere om vores mærkesager her

Del:
Nyheder
Vi er vilde med de nye kostråd, men de får os ikke til at ændre retning
Med de nye officielle kostråd er klimaet for alvor kommet på menuen. Kødforbruget skal kraftigt reduceres, og der skal skrues op for grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn i vores kost.
COVID-19 har givet kantinen et løft og gjort den mere bæredygtig
Der er ingen tvivl om, at Corona har budt på utallige udfordringer, men pandemien har faktisk også været med til at udvikle flere ting i en positiv – og ikke mindst bæredygtig – retning ude i vores kantiner.
Bedre sammen – Vi vil skabe Danmarks bedste arbejdspladser
2020 var kun lige begyndt, da Compass Group PLC’s opkøb af Fazer Food Services var en realitet. Et opkøb, som er en del af vores vision om at skabe Danmarks bedste arbejdspladser. Vores vision er uden tvivl ambitiøs, for det er ikke blot for vores egne kolleger, vi vil skabe Danmarks bedste arbejdspladser. Det vil vi også være med til hos vores kunder!
Scroll Up

Lad os skabe smag og velvære i hverdagen

Vi vil skabe Danmarks bedste arbejdspladser – ikke blot for vores medarbejdere, men også for vores kunders medarbejdere!

Med vores kantine- og serviceløsninger skaber vi nemlig miljøer, der ikke alene øger trivslen i hverdagen hos vores kunder, men også styrker forbindelsen mellem mennesker.

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrev