Elever med kognitive handicap afslutter uddannelse som de første

Glæden over kulminationen på to års uddannelse var ikke til at tage fejl af, da vores elever i sidste uge blev færdige med deres uddannelse og nu stolt kan kalde sig for gastromedarbejdere.

Eleverne er de første, der bliver færdige med denne flexuddannelse, som er en erhvervsrettet forsøgsuddannelse til unge med kognitive handicap, som Glad Fonden står bag i samarbejde med forskellige virksomheder og kommuner og med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Hos Compass Group Danmark har vi haft ni elever gennem uddannelsen, hvoraf seks har været fast tilknyttet en kantine i København og de tre andre har været fast tilknyttet en kantine i Esbjerg. Herudover har de været rundt hos nogle af vores andre kantiner i kortere individuelle praktikker med det formål at finde et godt match mellem elev og køkken, der kan føre til ansættelse i fleksjob, som er det ansættelsesforhold, der oftest vil være relevant for flexeleverne.

”Compass Group har vist stor imødekommenhed overfor forsøgsuddannelsen og uddannelse af unge i målgruppen, der ellers ikke har mulighed for at opnå en erhvervsrettet uddannelse, og vi har været meget glade for samarbejdet”, siger Lene Timm, projektleder i Glad Fonden.

Censor fik sved på panden

Eleverne udfordrede ikke kun sig selv til eksamen, men også censor, som fik sved på panden af én af de smagfulde og krydrede retter, og der var tænkt kreative tanker, da der blev serveret bengalske snacks. Alt sammen gav pote, da alle eleverne bestod eksamen med flotte resultater.

”Det har været en stor fornøjelse at følge eleverne og deres udvikling ude i vores køkkener. Forløbet har været utroligt givende og lærerigt, og det er fantastisk at være med til at se dem komme i mål med deres uddannelse i dag”, siger Morten Pedersen, Contract Manager i Compass Group Danmark.

Mange oplevelser og kompetencer rigere

Det var tydeligt til dimissionen, at der er et helt specielt bånd mellem eleverne og deres vejleder og faglærer, som har mange oplevelser med sig i bagagen efter 2 år sammen. De har brugt utallige timer i køkkenet, de har været på bondegårdsbesøg og en tur forbi nogle af grønthandlerne på Nørrebro for at blive klogere på smiley-ordningen. Alt sammen har været med til at give dem faglige og sociale kompetencer, så de nu er klar til at komme ud på arbejdsmarkedet. En af eleverne gav da også udtryk for, at det har været et spændende forløb, hvor han har lært en masse nye ting – og ikke mindst har han lært sig selv og sine styrker bedre at kende.

 

Læs mere om vores mærkesager her

Del:
Nyheder
Danmarks bedste kantine – Den er helt Normal!
Så er det officielt! Vores Food & Co køkkenchef, René Skovgaard Madsen og hans team driver Danmarks bedste kantine hos Normal. Vi har aldrig været i tvivl om, at teamet hos Normal kan noget helt særligt, og som vinder af Kantineprisen 2020 er det slået fast, at det, de serverer, er langt fra normalt!
Fornyelse og bæredygtig tilgang sikrer forlænget partnerskab
Nytænkning og et styrket fokus på bæredygtighed spiller uden tvivl en stor rolle i partnerskabet mellem SDU og Compass Group, som netop er blevet forlænget med 8 år. Men selvom vi nærmer os et sølvbryllup, er der ikke plads til at hvile på laurbærrene. Tværtimod.
Chef Appreciation Week 2020
Vi sætter stor pris på de hårdtarbejdende køkkenfolk, der serverer frokost og forkælelser til os hver dag. Det er bare ikke hver dag, vi får anerkendt og takket dem for deres store indsats. Derfor fejrer Compass Group - Chef Appreciation Week - en international begivenhed, der hylder vores dygtige køkkenkolleger verden over.
Scroll Up

Landmand på mark

Vores planet er vores ansvar

Bæredygtighed udgør en stor del af vores daglige arbejde. Vi arbejder målrettet med at reducere vores CO2-udledning samt forbrug af plastik og engangsemballage.

Få nyt om vores bæredygtige initiativer
Modtag vores nyhedsbrev og se mere om vores arbejde med bæredygtighed og fleksible kantineløsninger, der styrker virksomhedsprofiler.

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrev