En dag væk fra køkkenerne
For nylig blev vores elever hevet ud af vores køkkener. Dog kun for en enkelt dag, hvor de var inviteret på inspirationstur hos Thomas Poulsen på Ågården i Mern, som er en af Arlas andelshavere. Arla Foods er en af vores leverandører af mejeriprodukter, og derfor gav det mening at blive klogere på, hvordan de arbejder med bæredygtighed og regenerativt landbrug.
På Ågården blev der indåndet en masse frisk luft, og eleverne blev indimellem afbrudt af muh-lyde fra de 445 jerseykøer. Dagen bød på oplæg om mejeriprodukters rolle i det bæredygtige og grønne køkken, herunder hvordan mejeriprodukter kan fungere som smagsgivere. Der var også præsentationer om, hvordan Arla arbejder med fodereffektivitet, gødning, arealanvendelse og biodiversitet. De fik indsigt i, hvordan Arla holder regnskab med disse faktorer, hvilket er afgørende for deres bæredygtighedsstrategi.
Elevernes refleksioner og vigtigheden af netværk
Nina Enkegaard, caterelev i en af vores kantiner i Aarhus, udtalte efter turen:
“Jeg har fået øjnene op for, hvordan der er styr på alle processer i arbejdet med klimatiltag, og hvor godt de passer på dyrene. Nu giver det god mening, hvorfor vi gør, som vi gør, i vores køkkener.”
Hos Compass Group har vi 350 kantiner landet over, og vores elever arbejder i mange forskellige kantiner. Derfor var mødet med andre elever også en vigtig del af dagen. Thais Brask-Simonsen, People & Culture Partner hos Compass Group med ansvar for vores elever, forklarede:
“Når vi holder inspirationsture for elever, møder de andre, som også er under uddannelse. Vi vil gerne være med til at skabe dialog, tæthed og tryghed hos vores elever, og det kan vi være med til at understøtte med begivenheder som i dag, hvor eleverne kan få et netværk, så de har nogle de kan sparre med.”
En succesfuld dag
Vi vil gerne takke Martin Rosbech fra Arla samt Thais Brask-Simonsen og Ulrik Nielsen fra Compass Group for en god inspirationstur, hvor vores elever kom tættere på landmand, landbrug og råvarernes oprindelse.
Bonusinfo: 72% af Compass Groups mejeriindkøb hos Arla i en forårsmåned i 2024 var økologiske.