En leverandør, vi kender – Compass Group og Culinary Council samarbejder med Sødam

Fra marskgården i det sønderjyske kommer Sødams økologiske kyllinger, specielt udvalgt af Compass Group Danmarks Culinary Council – et råd bestående af vores bedste madeksperter på tværs af hele landet. De har valgt netop Sødam kylling, som en særlig madoplevelse til gæsterne i Eurests personalerestauranter.

Tætte relationer – Compass Group forsætter

Compass Groups administrerende direktør Zanne Burø ønsker at gøre leverandøren til én, som de har en tæt relation med – og derved også besøger. Samarbejdet med Sødam er derfor ikke det første af sin slags, men en udvidelse. Compass Group indledte sidste år et samarbejde med Grambogård, som er et selvstændigt fynsk slagteri. Compass Group fortsætter altså deres tætte relationer med Sødam, hvor råvaren og samarbejdet atter sættes i fokus for at opnå dybere indsigt i, hvor råvaren kommer fra.

Og ligesom med Grambogård-samarbejdet har Compass Group igen personligt besøgt leverandøren. Denne gang var det to af medlemmerne af Culinary Council, Kenneth Thomsen, souschef, og Søren Olsen, kok og medlem af Cateringlandsholdet. De lagde vejen forbi Hans Johnsen, som er en af landmændene, der opdrætter Sødams kyllinger.

Hel tæt på Sødams kyllinger

Sødams økologiske kyllinger er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, og har både dansk og europæisk økologimærkning.Det betyder, at kyllingerne spiser økologisk grovfoder. På gården kan kyllingerne opholde sig både indendørs og udendørs. De har adgang til både lyse stalde og marker fulde af græs.

Hans, som siden 1999 har været opdrætter af økologiske kyllinger, fortalte stolt om sit virke, mens han viste Kenneth og Søren rundt. Blandt andet fortalte han om, hvorfor det er vigtigt for ham, at dyrene kan bevæge sig frit, ude og inde, og gå i mindre flokke. Særligt kontakten med dyrene spiller en speciel rolle: ”Der er mere manuelt arbejde her end i et konventionelt opdræt. Særligt i forhold til den måde vi vælger at fodre kyllingerne på. Det betyder også, at vi kommer mere i staldene. Vi er simpelthen tættere på dyrene. Det kan godt virke lidt gammeldags – men vi kan lide det. For mig er det særligt livsbekræftende, når vi om morgenen åbner staldene og kyllingerne bliver lukket ud på markerne”, afslutter han med et smil.

Passion – fra råvaren til retten

Besøget i Sønderjylland og mødet med Hans er også noget, som både Kenneth og Søren tager med tilbage i deres daglige arbejde i Eurests personalerestauranter. Som Kenneth fortæller: ”Der er tydeligt at se, at Hans brænder for det, han laver. Omhuen og tankerne, som ligger bag Hans’ passion for sit fag, det udfordrer og inspirer os som kokke.”

Søren nikker og forsætter: ”Ja, det giver os noget ekstra, når vi får en sådan råvare ind i vores køkkener. Særligt i forhold til vores gæster – vi kan fortælle om et kvalitetsprodukt med en historie og om hvordan vi, som madeksperter, arbejder med en sådan råvare for at få det bedste ud af den.”

Samarbejdet med Sødam vil kunne opleves over hele landet i mange af Compass Groups personalerestauranter i de kommende uger, når deres madeksperter serverer smagfuldt marmoreret kyllingekød med fast og saftig struktur.

Del:
Nyheder
Fremtiden byder på oplevelsesgastronomi
Det sidste år har bragt mange forandringer med sig. Nogle af dem heldigvis til det bedre. For vores vedkommende har vi været igennem et større paradigmeskifte af den traditionelle buffet. Den er lagt på hylden til fordel for en langt mere gastronomisk velfunderet og bæredygtig løsning, hvor vi anretter frokosten. Men vi er ikke færdige endnu.
Compass Group inviterer kunderne helt ind i cockpittet
Som en af landets største partnervirksomheder inden for facility management og kantiner vil Compass Group Danmark sammen med sine kunder drive udviklingen af arbejdspladser til nye højder med afsæt i en lang række data om fx CO2-udledning, madspild og brugeroplevelse. Åbenhed og inddragelse skal være med til at forbedre kvaliteten, styrke udviklingssamarbejdet og sikre, at de opstillede mål i kontrakten bliver nået, men det stopper ikke der.
En stærk sikkerhedskultur sætter en høj standard
Compass Group Danmark var en af de første servicevirksomheder i Danmark, som både blev miljø- og arbejdsmiljøledelsescertificeret. Vi har for nyligt fået blåstemplet, at vi efter mange år fortsat har styr på vores ting og holder et højt niveau inden for sikkerhed og miljø.
Scroll Up

Lad os skabe smag og velvære i hverdagen

Vi vil skabe Danmarks bedste arbejdspladser – ikke blot for vores medarbejdere, men også for vores kunders medarbejdere!

Med vores kantine- og serviceløsninger skaber vi nemlig miljøer, der ikke alene øger trivslen i hverdagen hos vores kunder, men også styrker forbindelsen mellem mennesker.

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrev