A supplier we know – Compass Group and Culinary Council collaborate with Sødam

From the marshland farm in Southern Jutland comes Sødam’s organic chickens, especially chosen by Compass Group Danmark’s Culinary Council – comprised of some of our best food experts from across the country. They have chosen Sødam’s chicken as a special taste experience for the guests in Eurest’s staff restaurants.

Read the rest of the article in Danish below.

Tætte relationer – Compass Group forsætter

Compass Groups administrerende direktør Zanne Burø ønsker at gøre leverandøren til én, som de har en tæt relation med – og derved også besøger. Samarbejdet med Sødam er derfor ikke det første af sin slags, men en udvidelse. Compass Group indledte sidste år et samarbejde med Grambogård, som er et selvstændigt fynsk slagteri. Compass Group fortsætter altså deres tætte relationer med Sødam, hvor råvaren og samarbejdet atter sættes i fokus for at opnå dybere indsigt i, hvor råvaren kommer fra.

Og ligesom med Grambogård-samarbejdet har Compass Group igen personligt besøgt leverandøren. Denne gang var det to af medlemmerne af Culinary Council, Kenneth Thomsen, souschef, og Søren Olsen, kok og medlem af Cateringlandsholdet. De lagde vejen forbi Hans Johnsen, som er en af landmændene, der opdrætter Sødams kyllinger.

Hel tæt på Sødams kyllinger

Sødams økologiske kyllinger er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, og har både dansk og europæisk økologimærkning.Det betyder, at kyllingerne spiser økologisk grovfoder. På gården kan kyllingerne opholde sig både indendørs og udendørs. De har adgang til både lyse stalde og marker fulde af græs.

Hans, som siden 1999 har været opdrætter af økologiske kyllinger, fortalte stolt om sit virke, mens han viste Kenneth og Søren rundt. Blandt andet fortalte han om, hvorfor det er vigtigt for ham, at dyrene kan bevæge sig frit, ude og inde, og gå i mindre flokke. Særligt kontakten med dyrene spiller en speciel rolle: ”Der er mere manuelt arbejde her end i et konventionelt opdræt. Særligt i forhold til den måde vi vælger at fodre kyllingerne på. Det betyder også, at vi kommer mere i staldene. Vi er simpelthen tættere på dyrene. Det kan godt virke lidt gammeldags – men vi kan lide det. For mig er det særligt livsbekræftende, når vi om morgenen åbner staldene og kyllingerne bliver lukket ud på markerne”, afslutter han med et smil.

Passion – fra råvaren til retten

Besøget i Sønderjylland og mødet med Hans er også noget, som både Kenneth og Søren tager med tilbage i deres daglige arbejde i Eurests personalerestauranter. Som Kenneth fortæller: ”Der er tydeligt at se, at Hans brænder for det, han laver. Omhuen og tankerne, som ligger bag Hans’ passion for sit fag, det udfordrer og inspirer os som kokke.”

Søren nikker og forsætter: ”Ja, det giver os noget ekstra, når vi får en sådan råvare ind i vores køkkener. Særligt i forhold til vores gæster – vi kan fortælle om et kvalitetsprodukt med en historie og om hvordan vi, som madeksperter, arbejder med en sådan råvare for at få det bedste ud af den.”

Samarbejdet med Sødam vil kunne opleves over hele landet i mange af Compass Groups personalerestauranter i de kommende uger, når deres madeksperter serverer smagfuldt marmoreret kyllingekød med fast og saftig struktur.

Share:
Recent
Zanne Burø is appointed Managing Director for the Nordics in the world’s leading food service company
Compass Group appoints Zanne Burø as new Managing Director for the Nordics. On Nordic level, Compass Group has a turnover of DKK 7 billion per year and approx. 13,000 employees. Worldwide the turnover is DKK 160 billion per year and there are 600,000 employees.
Compass Group PLC agrees to acquire Fazer Food Services
Compass Group PLC (LSE: CPG), a leading global food service company, today announces that it has signed an agreement with Fazer Group, an international family-owned FMCG and direct to consumer group, to acquire Fazer Food Services for an enterprise value of approximately €475 million.
Compass Group Danmark – Siemens Gamesa 2022
We are very excited to announce that Eurest Services has prolonged its contract with Siemens Gamesa till 2022.