Focus on raw ingredients and collaboration

Compass Group Danmark has entered into a collaboration with Grambogård, an independent slaughterhouse on Fyn. This collaboration is about focusing on the raw ingredients. Compass Group has therefore bought 300 apple pigs, which many of their staff and campus restaurants will be able to serve to their guest in the coming months.

Read the rest of the article in Danish below.

Compass Group x Grambogård

Når Compass Group vælger at indlede et samarbejde med Grambogård, er det netop for at få dybere indsigt i, hvor råvaren kommer fra.

Ledelsen i Compass Group har derfor besøgt Grambogård, hvor de blandt andet mødte fodermesteren og slagteriets adm. direktør – og så har de selv været med til at fodre æblegrisene.

Ifølge Anne Ruberg, Procurement Business Partner hos Compass Group, handler det om det tætte samarbejde:

”Vi har med Grambogård fået muligheden for at være med fra start til slut. Det har betydet, at vi har fulgt grisene, og fået et helt konkret indblik i det produkt, som vi nu serverer i vores personale- og campusrestauranter.”

Tilgangen om at gøre leverandørerne til nogen, som Compass Group har en tæt relation til, afspejles også hos adm. direktør for Compass Group Danmark, Zanne Burø: ”Vi ønsker at have et tæt forhold til vores leverandører. Det giver os indsigt i de råvarer, vi serverer. En viden, som vi også gerne vil dele med vores gæster.” Zanne fortæller videre hvordan dette samarbejde med Grambogård, er en mulighed for at sætte fokus på produkter med god smag og af høj kvalitet.

En hvad for en gris?

Hvad er en æblegris så helt præcist? Grisene bliver kaldt æblegrise, fordi de får to kilo friske fynske æbler hver dag de sidste to måneder af deres liv. Æblerne giver kødet en helt unik smag, som Grambogård tilskriver frugtsukkeret.

Desuden får grisene omkring 20% mere foder end en konventionel gris. Ikke for at fodre dem op, men fordi grisene forbrænder mere, da de hos Grambogård har mere plads at bevæge sig på.

Glade dyr er god smag

Grambogård er et mindre, selvstændigt slagteri på Fyn, som samarbejder med forskellige landmænd om konceptet ’glade dyr er god smag’. Deres forretning bygger på elementet: dyrevelfærd og smag. For Compass Group’s æblegrise, har det helt konkret betydet, at grisene går i store luftige stalde, hvor der er plads til at være aktive. Grisene har desuden adgang til foder døgnet rundt og så har de en dybdestrøelse på 40-60 cm. I strøelsen spredes og gemmes æblerne, så grisene skal rode efter dem – ligesom de i naturen ville rode efter mad. Compass Group’s æblegrise er, med andre ord, glade grise med krølle på halen.

Administrerende direktør for Grambogård, Alex Lysemose, uddyber hvorfor glade dyr er lig med god smag: ”Den konstante høje kvalitet afspejles i det kød, som vi får fra disse grise. Kødet får en meget fin fedtmarmorering og saftighed.” Alex uddyber, at man derved kan smage det gode liv, som æblegrisen har haft.

Samarbejdet med Grambogård har indtil videre budt på ny viden og ny læring, som Compass Group tager med sig videre i sine fremtidige samarbejder.

Fotografi af Henrik Brus Fotografi.

Share:
Recent