Read the rest of the article in Danish below.
Compass Group x GrambogÄrd
NÄr Compass Group vÊlger at indlede et samarbejde med GrambogÄrd, er det netop for at fÄ dybere indsigt i, hvor rÄvaren kommer fra.
Ledelsen i Compass Group har derfor besĂžgt GrambogĂ„rd, hvor de blandt andet mĂždte fodermesteren og slagteriets adm. direktĂžr â og sĂ„ har de selv vĂŠret med til at fodre ĂŠblegrisene.
IfĂžlge Anne Ruberg, Procurement Business Partner hos Compass Group, handler det om det tĂŠtte samarbejde:
âVi har med GrambogĂ„rd fĂ„et muligheden for at vĂŠre med fra start til slut. Det har betydet, at vi har fulgt grisene, og fĂ„et et helt konkret indblik i det produkt, som vi nu serverer i vores personale- og campusrestauranter.â
Tilgangen om at gĂžre leverandĂžrerne til nogen, som Compass Group har en tĂŠt relation til, afspejles ogsĂ„ hos adm. direktĂžr for Compass Group Danmark, Zanne BurĂž: âVi Ăžnsker at have et tĂŠt forhold til vores leverandĂžrer. Det giver os indsigt i de rĂ„varer, vi serverer. En viden, som vi ogsĂ„ gerne vil dele med vores gĂŠster.â Zanne fortĂŠller videre hvordan dette samarbejde med GrambogĂ„rd, er en mulighed for at sĂŠtte fokus pĂ„ produkter med god smag og af hĂžj kvalitet.
En hvad for en gris?
Hvad er en ĂŠblegris sĂ„ helt prĂŠcist? Grisene bliver kaldt ĂŠblegrise, fordi de fĂ„r to kilo friske fynske ĂŠbler hver dag de sidste to mĂ„neder af deres liv. Ăblerne giver kĂždet en helt unik smag, som GrambogĂ„rd tilskriver frugtsukkeret.
Desuden fÄr grisene omkring 20% mere foder end en konventionel gris. Ikke for at fodre dem op, men fordi grisene forbrÊnder mere, da de hos GrambogÄrd har mere plads at bevÊge sig pÄ.
Glade dyr er god smag
GrambogĂ„rd er et mindre, selvstĂŠndigt slagteri pĂ„ Fyn, som samarbejder med forskellige landmĂŠnd om konceptet âglade dyr er god smagâ. Deres forretning bygger pĂ„ elementet: dyrevelfĂŠrd og smag. For Compass Groupâs ĂŠblegrise, har det helt konkret betydet, at grisene gĂ„r i store luftige stalde, hvor der er plads til at vĂŠre aktive. Grisene har desuden adgang til foder dĂžgnet rundt og sĂ„ har de en dybdestrĂželse pĂ„ 40-60 cm. I strĂželsen spredes og gemmes ĂŠblerne, sĂ„ grisene skal rode efter dem â ligesom de i naturen ville rode efter mad. Compass Groupâs ĂŠblegrise er, med andre ord, glade grise med krĂžlle pĂ„ halen.
Administrerende direktĂžr for GrambogĂ„rd, Alex Lysemose, uddyber hvorfor glade dyr er lig med god smag: âDen konstante hĂžje kvalitet afspejles i det kĂžd, som vi fĂ„r fra disse grise. KĂždet fĂ„r en meget fin fedtmarmorering og saftighed.â Alex uddyber, at man derved kan smage det gode liv, som ĂŠblegrisen har haft.
Samarbejdet med GrambogÄrd har indtil videre budt pÄ ny viden og ny lÊring, som Compass Group tager med sig videre i sine fremtidige samarbejder.
Fotografi af Henrik Brus Fotografi.