When oysters lead to Beijing

To open oysters on top of the Chinese wall is not something anybody gets to experience. But that is exactly what Head Chef at Eurest, Jesper Mølgård Knudsen, did on his recent trip to China. Being an active competitor in oyster opening, Jesper was invited to show off his talent on a promotional tour around China. He did this with the support of, and sponsorship from, Eurest.

Eurest supports passion for food

Jesper’s talent and passion for oysters is what got him invited to China to promote oysters. He was asked to participate in several friendly competitions with other chefs from around the world. Eurest was delighted to support him in this endeavour, as Director of Operations for Eurest, Kristian Hofman, explains: “When working with food craftmanship you work with fresh ingredients and passion for cooking. It is therefore a matter of course that we support a food craftsman like Jesper, who is clearly passionate about being the best at what he does (opening oysters). And since oysters are an ingredient that requires freshness and great passion to prepare, we felt we had to support this.” The hope is that this exciting experience will inspire Jesper and that he will bring all that inspiration home to his job at Eurest.

Read the rest of the article in Danish below.

Da muligheden bød sig

Da Jesper Mølgård Knudsen for nyligt blev præsenteret for en helt exceptionel mulighed for at komme til Kina, takkede han selvfølgelig ja. På grund af sit store talent og passion for mad, blev Jesper inviteret på en rundrejse i Kina, hvor han sammen med et internationalt hold, promoverede østers til kineserne. Gennem en række konkurrencer i både Beijing og Fuzhou, indviede Jesper og de andre kokke deres kinesiske publikum i østersens verden.

Eurest støtter op om østers og passion

Eurest var glade for at kunne sponsorere Jesper. Kristian Hoffman, Driftsdirektør for Eurest, fortæller om beslutningen om at bakke op om Jespers rejse: ”Til dagligt arbejder vi i Eurest med friske råvarer og stor passion for madhåndværket. Det er derfor en selvfølgelighed at bakke op om en så passioneret madhåndværker som Jesper, der brænder for at være verdens bedste på sit område, nemlig østersåbning. Og da østers netop er en råvare, som kræver friskhed og stor ekspertise at tilberede, er dette selvfølgelig noget, vi vil støtte op om.” Forhåbningen er nu, at denne helt specielle oplevelse vil give masser af inspiration, som Jesper kan tage med i sit arbejde hos Eurest.

Ekstraordinær madhåndværker

Jesper har i mange år konkurreret i østersåbning på tid. Konkurrencerne går i alt sin simpelhed ud på, at åbne et bestemt antal østers hurtigst muligt. En disciplin som kræver øvelse og teknik. Indtil videre har Jesper vundet guld til Verdensmesterskaberne i 2013 og hele fem gange har han vundet Danmarksmesterskaberne.

Et af højdepunkterne på rundrejsen var blandt andet turen til Den Kinesiske Mur, hvor en af konkurrencerne blev afholdt. Selv siger Jesper om oplevelsen og turen generelt: ”Det var noget helt specielt, en enestående oplevelse. At få muligheden for at vise sit håndværk frem, at vise andre det, jeg brænder for. Og så med støtte fra ens arbejdsplads!” Jesper fortæller videre, at han ville ønske at flere interesserede sig for østersåbning. ”For mig har det betydet muligheden for at forfølge min passion, at blive den bedste indenfor mit felt, samtidig med at jeg rejser verden rundt.” Indtil videre er det blevet til ture til Nordamerika, rundt om i Europa og nu også Asien.

En kontinuerlig stræben efter at dygtiggøre sig og blive den bedste, har bragt Jesper verden rundt, fra Danmark til Kina og Den Kinesiske Mur. Det gør Jesper til en af Eurests Great People.

Share:
Recent