Ungt cater-talent bliver hædret med prestigefyldt medalje

Kristian Frederik Bruun, Cater fra vores Centre for Excellence i København på Mikado House, har modtaget en sølvmedalje fra Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Det skete i anerkendelse af hans talent og kreativitet som nyuddannet madhåndværker, og ikke mindst som repræsentant for dansk håndværk.

Dansk håndværk når det er bedst

Kreativitet, flid og ambitioner var blot nogle af de ord som blev bragt i spil, da Kristian Frederik Bruun modtog sin sølvmedalje ved den traditionsbundne medaljeoverrækkelse på Københavns Rådhus den 16. maj.

Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn har gennem 150 år fejret de dygtigste nyuddannede håndværkere, og i år var Kristian modtager af denne hyldest. Som formand for foreningen, Robert Sørensen, forklarer, så anerkender medaljen de unge talenter og deres bidrag til dansk håndværk.

”Medaljefesten handler om at hædre de dygtigste af årets nyudlærte håndværkere – de som har udført en særlig flot svendeprøve. De er repræsentanter for dansk håndværk, når det er bedst, og til dem vil vi gerne sige ’godt gået – og tillykke’.”

Ud over den flotte medalje modtog Kristian også et legat på 15.000 kr. fra Direktør Ib Henriksens Fonds rejselegater.

Fuld opbakning

Til dagligt arbejder Kristian på Compass Group’s Centre for Excellence, Mikado House. Her har han været i over tre år, først som elev og nu som cater. Det er her de nyeste trends testes og madhåndværket videreudvikles. Og det er her et talent som Kristians kommer i spil.

Som kundechef Gitte Resdal fortæller: ”Vi, hos Compass Group, er stolte over at kunne være med til at skabe rammerne som læreplads – og nu som arbejdsplads. Det sætter krav til os som virksomhed. Vi skal skabe et rum, hvor vores elever kan udvikle deres talent under kyndig vejledning. Sammen sigter vi højt – og det vinder vi alle på.”

Hvad er talent?

Faglig dygtighed og ambitioner er noget af det, som kendetegner Kristian, hvis man spørger kolleger og chefer. Tidligere køkkenchef, Simon Juul Mortensen, forklarer:

”Kristian er et spændende nyt talent med masser af gå-på-mod, engagement og kreativitet. Når han arbejder med maden, har han en kreativ tilgang. Han giver sig 110% og selv der, arbejder han videre og ser på hvordan det kan gøres endnu bedre?” Det er blandt andet dét der, der gør ham så talentfuld.”

Den udprægede CAN-do attitude og passion, som Kristian har for sit håndværk har ført til, at han nu har modtaget en af de mest prestigefyldte priser – som den eneste Cater i Danmark i år. Derfor er det med god grund, at der er stolthed at fornemme på gangene hos Compass Group. ”Vi er pavestolte”, uddyber Gitte Resdahl.

De unge talenters fremtid

Foruden familie, venner og kolleger var Danmarks kongelige med til at sætte fokus på de unge talenter til ceremonien i Rådhushallen. På forreste række sad Dronning Magrethe og ved sin side sad blandt andre undervisningsminister Merete Riisager og klappede højt.

’Dette er blot starten’ nævnte flere talere i løbet af aftenens medaljeoverrækkelse. Al forhåbning og forventning er derfor også, at Kristian går en spændende fremtid i møde – sammen med sine kolleger på Mikado House og i Compass Group.

Se selve overrækkelsen og oplev stemningen, da Kristian blev hædret af H.M. Dronningen her:

Del:
Nyheder