Et nyt samarbejde mellem Compass Group Danmark, producenten Kragerup Gods og Grøn Fokus (specialistselskab i regi af Dagrofa Foodservice) skal være med til, at danske økologiske bælgfrugter får et ekstra skub til at blive sat på menuen rundt omkring i Compass Groups kantiner. Her får gæsterne fremover et større udvalg af bl.a. danske kikærter og anicia-linser at vælge imellem.
Kenneth Balieu Sørensen, Head of Gastronomy & Food Excellence i Compass Group Danmark, fortæller:
– I Compass Group er vi på evig jagt efter at gøre vores frokostordninger mindre klimabelastende. I den sammenhæng ser vi danske bælgfrugter som et helt essentielt værktøj. Udfordringen har været, at vi rent kulturelt ikke har været vant til at bruge bælgfrugter i særlig stor udstrækning i Danmark. Bælgfrugter kan ellers være en væsentlig proteinkilde, hvis man f.eks. ønsker at reducere sit indtag af animalske proteiner. Samtidig er bælgfrugter også kendetegnet ved at være sunde, fedtfattige råvarer, der indeholder mange kostfibre, mineraler og vitaminer. Det passer rigtig godt ind i vores gastronomiske rejse i Compass Group.
Sort bælte i bælgfrugter
En del af råvarerne kommer fra Kragerup Gods, der ligger nord fra Slagelse. Godset har i de senere år satset benhårdt på økologiske plantebaserede proteinkilder som f.eks. kikærter og linser.
Den satsning er Grøn Fokus ApS, et specialistselskab i regi af Dagrofa Foodservice, hoppet med på, og virksomheden er eneforhandler af bælgfrugterne fra Kragerup Gods.
Marlene B. Lindegaard Lindegaard, Konceptchef i Dagrofa Foodservice med ansvar for storkøkkener, siger:
– Vi er meget begejstrede over, at Compass Group nu har valgt at tage et aktivt valg om at få flere danske bælgfrugter på menukortet. Det gør en enorm forskel for udviklingen, når en stor aktør som Compass Group går ind i den dagsorden, som handler om at få danskerne til at spise mere klimabevidst. Herhjemme har vi ikke sort bælte i bælgfrugter, men det kan kokkene i kantinerne hjælpe danskerne med at få. De har en stor berøringsflade hver eneste dag, og derfor kan de være med til at præge udviklingen af vores madkultur.
Flere bælgfrugter på vej
I første omgang er det kikærter og anicia-linser, som i større grad kommer på menuen hos Compass Group Danmark. Senere på året bliver samarbejdet udvidet til også at omfatte dansk producerede ingridærter og fuegobønner.