Hos Compass Group Danmark arbejder vi aktivt med FN’s verdensmål, som skal sikre en bæredygtig fremtid for alle
Compass Group PLC har på verdensplan udpeget 9 ud af de 17 FN-mål, hvor vi i vores organisation kan gøre den største forskel i arbejdet for en mere bæredygtig udvikling. Som verdens største servicevirksomhed har vi ekspertisen, evnen og størrelsen til at have en indflydelse på både mennesker og vores planet.
2. Stop sult, opnå fødevaresikkerhed og forbedret ernæring samt fremme bæredygtigt landbrug
I samarbejde med vores kolleger, samarbejdspartnere, kunder og gæster, stræber vi efter at bekæmpe sult og fremme bæredygtig fødevareproduktion. Vores tilgang er holistisk: Ved at sikre, at alle vi servicerer og samarbejder med, har adgang til nærende mad, fremmer vi ikke kun deres sundhed, men også deres evne til at bidrage til samfundet.
3. Sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper
Vores vision er, at vi sammen med vores kolleger, samarbejdspartnere, kunder og gæster skaber Danmarks bedste arbejdspladser igennem sundhed og trivsel. For når vi sikrer, at dem vi servicerer og samarbejder med, trives og er sunde, kan vi bedre udvikle os og arbejde for et større formål.
5. Opnå ligestilling mellem kønnene og styrker kvinders og pigers rettigheder og muligheder
Hos os er vores mål at skabe Danmarks bedste arbejdspladser gennem sundhed og trivsel. Vi støtter Verdensmål 5: Ligestilling mellem køn, ved at fremme lige muligheder og inklusion for alle. Vi arbejder målrettet på at sikre, at alle, uanset køn, har adgang til de samme muligheder og ressourcer. Med vores kolleger, samarbejdspartnere, kunder og gæster, skaber vi et mere retfærdigt og lige samfund. Sammen gør vi en forskel.
8. Fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse samt anstændigt arbejde til alle
Vi er en servicevirksomhed, og samtlige af vores services udføres af mennesker. ’Derfor er det en topprioritet, at vi bidrager til, at vores samfund har et fundament med anstændige jobs, så vi kan skabe økonomisk og produktiv vækst – så vi har ressourcer til at arbejde for en bæredygtig fremtid.
12. Sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer
Vi serverer hver dag frokost for tusindvis af mennesker og gør foruden vores køkkener rent i mere end hundredvis af virksomheder og institutioner. Derfor giver det mening at starte med vores kerneydelse ─ især fordi vi agerer som både forbrugere, formidlere og producenter. Og det ansvar tager vi alvorligt.
13. Handle hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser
Som kantineleverandør har vi et stort ansvar. Derfor gør vi en stor indsats for at mindske vores CO2-aftryk og har indført bæredygtige initiativer i vores kantiner. Vi har blandt andet fjernet oksekødet i uddannelsessektoren, og ønsker med tiden at blive mere grønne.
14. Bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og ressourcer
Vi ønsker at hjælpe til at bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og ressourcer. Derfor har vi nøje udvalgt vores leverandører, der sikrer bæredygtigt fiskeri. Vi sikrer, at vores indkøb og menuer bidrager til beskyttelsen af marine økosystemer.
15. Beskytte, genoprette og støtte bæredygtig brug af økosystemer på land, bekæmpe ørkendannelse, standse udpining af jorden og tab af biodiversitet
Ved at prioritere lokale og økologiske råvarer ønsker vi med tiden at blive endnu mere grønne og bidrage til en bæredygtig fremtid. Derfor gør vi en stor indsats for at fremme bæredygtige intiativer i vores kantiner.
17. Styrk det globale partnerskab for bæredygtig udvikling og øg midlerne til at nå målet
Vi arbejder tæt sammen med lokale producenter, NGO’er og andre interessenter for at udvikle og implementere bæredygtige løsninger. Gennem disse partnerskaber ønsker vi at skabe en positiv indvikrning på samfundet og miljøet. Sammen kan vi opnå mere og sikre en bedre fremtid for alle.