”Vi er meget glade for at fortsætte vores partnerskab med Compass Group. De har igennem mere end 20 år været en betroet partner, som har formået at forny sig og overraske positivt. Med deres bæredygtige profil og koncepter er vi i den grad stadig et match”.
Leif Jensen, Områdechef for Teknisk Service, SDU
Bæredygtighed fylder meget hos både SDU og Compass Group, som begge to arbejder aktivt med FN’s verdensmål, der skal sikre en bæredygtig fremtid for alle. Derfor bliver der nu skruet endnu mere op for de bæredygtige løsninger i kantinerne hos SDU – uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller smag.
”Vi er stolte over, at SDU har valgt at fortsætte vores partnerskab efter så mange år sammen. Nu tager vi næste skridt med fokus på bæredygtighed, som er fællesnævneren og hele fundamentet for vores kantiner, pop-up’s, events og caféer. Vi er kommet godt fra start, og vi glæder os til at videreudvikle partnerskabet over de næste år”.
Kristian Hofman, Director of Operations, Eurest & Chartwells, Compass Group
En fræk kanin og økologiske uniformer
Udover at lade sig friste af nye spændende velsmagende retter, har de studerende og ansatte ved SDU nu lettere ved at træffe flere bæredygtige valg, når de besøger kantinen, som for alvor har sat bæredygtighed på menuen med flere nye koncepter:
Wicked Rabbit er en farverig og fristende vegetarkantine. De velsmagende grønne retter henvender sig heldigvis ikke udelukkende til vegetarer, men er så sprøde og fulde af smag, at det fjerner fokus fra det faktum, at de er vegetariske.
Hos Elements – Sustainable Market Place er der flere bæredygtige tiltag udover maden i sig selv. De fleste dele af personalets uniformer er fremstillet af økologisk genbrugsbomuld. Forstykket er dog fremstillet af bomuld fra Better Cotton Initiative og genbrugspolyester. Og genbrug er generelt i højsædet hos Elements. Her kan gæsterne f.eks. købe hjemmelavet marmelade lavet af pulpen fra vores friskpressede juicer. Det forudsætter dog, at de selv har et glas med. Ellers skal de betale for emballagen. På den måde opfordres gæsterne til også at tænke bæredygtighed ind før og efter, de besøger kantinerne og caféerne.