Det er overskriften på en kommentar, vi var medafsender på i Børsen fra d. 16 september 2025
Sammen med 19 andre aktører fra hele fødevareværdikæden står vi sammen om en klar opfordring: Fjern nu den tilbagevendende usikkerhed om spisemærket.
Regeringen har sat penge af til Det Økologiske Spisemærke i 2026, og det er vi glade for. Men hvad så bagefter?
For os i Compass Group er Det Økologiske Spisemærke et vigtigt redskab i hverdagen i vores 350 kantiner. Erfaringerne viser, at når køkkener arbejder med mærket:
• Tager køkkenledere mere økologi ind på menuen
• Får planter og mere grønt højere prioritet
• Går madspildet ned
Men spisemærket kræver forberedelse og investering: nye indkøbsaftaler, nye systemer, ændrede menuer og personale, der lærer at arbejde med flere grøntsager og mindre madspild. Det arbejde bliver ikke sat i gang, hvis finansieringen kun er kortsigtet.
Det Økologiske Spisemærke er populært, kopieret af andre EU-lande og et bevis på, at Danmark kan vise vejen. Det er på tide, at vi fjerner usikkerheden og gør spisemærket permanent.
