På en spændende tur til DAVA Foods for at blive klogere på de grønne proteiner, fik vores køkkener ny viden, de kan bruge, når de tryller med ærter, linser og bønner og gør dem til en del af velsmagende måltider til vores gæster.
Før påskeferien var vores køkkenpersonale inviteret på en ud af fire årlige inspirationsture, hvor der er mulighed for at få nye indsigter og idéer, der kan bruges i køkkenerne og i sidste ende smages på gæsternes tallerken.
”Vi har et ansvar for, at vores køkkener hele tiden udvikler sig, så de har den nødvendige viden om trends, tendenser og nye leverandører og herunder de råvarer og produkter, vi arbejder med. Det kan være, vi er nysgerrige på produktets oprindelse og landmandens eller fiskerens egen historie,” siger Ulrik Nielsen, Manager i Food Excellence hos Compass Group.
I denne omgang gik turen til Hadsund og et besøg hos vores leverandør DAVA Foods, som havde arrangeret en innovationsdag om grønne danske proteiner. DAVA havde sørget for ekspertoplæg fra både Ida Marie fra Nordic Seed og Anika Walker fra DAVA, som begge er produktudviklere.
Der blev nørdet grønne proteiner, og vores køkkenpersonale blev derfor klogere på alt fra sortsudvikling, diversitet i arter, formålet med planteforædling, biooptagelighed, smag, umami og meget mere.
Fra jord til bord
Ute Laubner, der til daglig arbejder som kok i vores kantine i Agro Food Park, sætter et par ord på, hvad hun fik ud af inspirationsturen:
“Jeg lærte lidt om, hvordan en agronom arbejder med planteavl og sortsudvikling. Desuden fortalte DAVAs produktudvikler om sit arbejde med at undersøge de enkelte råvarers og sorters egenskaber. Hun var god til at opfordre os til at ‘lege’ med ting og se, hvad der fungerer. Vi smagte bl.a. på en pendant til peanutbutter produceret af afskallede hampefrø. Jeg ser frem til at arbejde videre med at mangfoldiggøre min brug af hampe- og ærtemel, så det ikke kun bliver brugt til bagværk”.