Der var smil, samtaler og masser af ideer i luften, da mere end 150 Climate Chefs og køkkenansatte den 28. oktober 2025 mødtes til klimamesse på kokkelandsholdets træningsbane hos The Cookery i Odense.
Dagen handlede om det, som vi kan skabe sammen, når vi deler viden, smager på nye ideer og lader os inspirere af hinanden. For uanset om man står i køkkenet hver dag, udvikler nye råvarer eller leverer produkter til kantinerne, har vi alle en fælles ambition: at gøre den grønne omstilling levende i hverdagen. Og så skal det give fornyet energi i rollen som ambassadør i hverdagen.
Climate Chefs og køkkenansatte var inviteret
Netop det er kernen i vores Climate Chef-program – et internt uddannelsesforløb, hvor køkkenmedarbejdere bliver trænet i at drive den grønne omstilling i kantinerne.
Klimamessen samlede dem for at dele viden, få ny inspiration og styrke deres rolle som klimaambassadører i hverdagen.
Og så var det en fejring af, at vi nu har uddannet hele 248 Climate Chefs i vores kantiner. Ambitionen er at uddanne én fra hver af vores 320 kantiner, som kan være ambassadør for den grønne omstilling i hverdagen.
Vi er stolte af vores Climate Chef-uddannelse, som også blev anerkendt, da den i 2025 blev udvalgt som en af Børsens Bæredygtighedscases.
Programmet på messen bød på en række inspirerende indslag
Arla i samarbejde med kokkelandsholdet havde grønt mejeri på agendaen, og Anne Sofie Hattesen, Head of ESG i Compass Group satte ord på, hvorfor det er vigtigt at skabe et bæredygtigt arbejdsliv for os, vores kunder og vores kunders gæster.
Vi havde også besøg af Bjarke Jeppesen, Årets Kok 2024 og køkkenchef på Treetop, som fortalte om sin tilgang til at arbejde med grønne retter i køkkenet:
”Det handler om, at der også skal være en dag i morgen. Man skal gøre sig umage og man skal turde det.”
Midt i summen af mennesker og duften af nye retter var det tydeligt, hvor meget inspiration der opstår, når vi mødes på tværs.
”Det er altid inspirerende at mødes på tværs. Man bliver mindet om, hvor mange vi faktisk er, der arbejder for det samme,” fortæller Helle Lund Buus, køkkenchef i en af vores kantiner.
Også Ninna Zeuthen, køkkenchef i en af vores kantiner, gik derfra med lysten til at handle:
”Der er mange ting, som vi kan tage med os hjem og bruge i køkkenerne. Allerede nu er der ideer i gang, især hvordan vi kan gøre vegetarretter mere tilgængelige for alle.”
Fra de første smagsprøver, til de sidste håndtryk summede dagen af nysgerrighed og gensidig inspiration.
For når vi deler erfaringer, vokser nye ideer frem. Det er netop her, den grønne omstilling får liv: I fællesskabet mellem mennesker, der brænder for at gøre en forskel.
Tak til alle vores leverandører og samarbejdspartnere, som gjorde dagen mulig:
Bent Brandt, Slow Coffee, JDE, Jydsk Planteservice, Textilia, Royal Unibrew, Carlsberg, Eco-lab, Prima Frugt, My Glutenfri Bakery, DGFS, DAVA, Arla, Valsemøllen, Josh.Muslinger, Fiskerikajen, Nocla, Danpo, Flotalia
