Kødfri uge gik som kørsel på skinner

Vores kantine hos Metroselskabet tog del af den Nationale Kødfri Uge, hvilket gav anledning til aha-oplevelser og grønt gåpåmod.

I sidste uge fik de spisende gæster hos Metroselskabet en adgangsbillet til at prøve noget nyt.

Vores kantine i Metroselskabet deltog i den Nationale Kødfri Uge, som Foundation Week Without Meat Europe står bag.

Til vores og klimaets glæde blev ugen taget godt imod.

”Jeg har forhørt mig hos kollegaer i løbet af ugen, og jeg har modtaget feedback om, at det er gået så godt! Det er denne her vej, vi skal,” lyder fra Tinna Hansen, Facility Manager hos Metroselskabet.

En kantine, der tør

Charlotte Simonsen, som er sekretær hos Metroselskabet og derfor til daglig spiser i kantinen, fortæller om sin oplevelse med ugen:

”Det er fedt at prøve en hel uge uden kød, hvor jeg får smagt på nogle retter, jeg ikke har prøvet før. Jeg mangler ikke noget i mit måltid, og jeg er aldrig gået sulten hjem fra arbejde. Det glæder mig at være i en virksomhed, som prøver det af, og som har en kantine, som tør mere og er eksperimenterende.”

Facility Manager Tinna Hansen fortæller, at det også indbyder til inspiration – fx med svampebøf og fransk løgtærte, som var på menuen fredag.

For de kokke, som er i kantinen, er gode til både smag og konsistens.

Grønne aftryk

Initiativer som dette passer også nøjagtig ind i den bæredygtige agenda, som er hos Metroselskabet.

”Vi er meget fokuserede på vores aftryk, og det, vi spiser, er en stor del af det. Der skal mindre kød på tallerkenen, og vi skal hele tiden tænke på, hvordan vi kan være mere grønne,” siger hun.

På læringskurven

Vores køkkenchef i Metroselskabets kantine, Jane Ekberg, deler en af de læringer, hun har gjort sig i løbet af ugen:

”Kombinationen af at lave noget genkendeligt og noget nyt har været vigtig for at få alle med. Og så betyder smagen alt i det grønne køkken. Det skal smage af mere, og konsistensen skal også være der. Og så handler det om at give de grønne retter nøjagtig lige så meget opmærksomhed, som havde det været retter med kød i.”

Hos Metroselskabet er de klar til at blive i det grønne spor. For som Tinna siger: “Det er den her rejse, vi skal på”.

Del:
Nyheder