Kokke fra Compass Group bekæmper madspild sammen med Europa-Kommissionen

54 procent af madspildet i Europa kommer fra hjemmene.

Det viser tal fra 2022 fra Eurostat. EU-Kommissionen har derfor lanceret en ny kogebog, der skal inspirere til at udnytte det mad, man har liggende derhjemme.

Bogen hedder ’Zero Waste, more taste! 27 chefs’ secrets to reduce food waste’. 27 kokke på tværs af EU giver i bogen deres bud på en bæredygtig, velsmagende opskrift.

Troels Trier Vogel, Food Excellence Manager i Compass Group, er bogens danske repræsentant.

Med hans opskrift på en lækker, saltet æblekaramel kan du redde dine ’grimme’ æbler fra en tur i skraldespanden.

Også de sydlige frugter kan bruges effektivt i dagligdagens madlavning. Det viser vores kollegaer i Luxembourg og Portugal i kogebogen.

Marc-Alexandre Schilz, Executive Chef i Compass Group Luxembourg, bruger brødrester og appelsinskaller i en frisk salat, mens Telmo Neto, Executive Chef i Compass Group Portugal, disker op med fisk i mangoskrælsauce.

Bogen indeholder også opskrifter, der bruger alt fra overskudsris og -kartofler til blomkålsstilke og vandmelonskorper. Opskrifterne skal invitere til, at ingredienser som disse også kommer til deres fulde ret i kogekunsten.

”By creatively utilising ingredients that would often be wasted, these recipes demonstrate that sustainability and gastronomy can go hand in hand,” siger Sandra Gallina, Director-General for Health and Food Safety i EU-Kommissionen, i bogens indledning.

Bogen kommer i kølvandet på EU’s kampagne Zero Waste More Taste. Kampagnen skal sætte skub i FN-verdensmålet om at halvere EU-landenes madspild inden 2030.

Du kan downloade kogebogen gratis her.

Del:
Nyheder