Når tang tager teten på tallerknerne

Tang er for mange måske ikke det første, man forbinder med hverdagsmad, men tang kan faktisk langt mere, end man lige går og tror.

I september inviterede vi hos Compass Group vores køkkenfaglige kolleger til et inspirerende kursus om tangens mange muligheder.

Dagen bød på smagsprøver, ny viden og ikke mindst masser af faglig nysgerrighed. Der blev eksperimenteret med alt fra sprøde snacks og salater til varme retter, og det stod hurtigt klart, at tang har potentiale til mere end bare sushi.

● Tang indeholder naturligt jod, vitaminer og mineraler
● Dyrkning af tang opsuger CO2 og bidrager positivt til klimaet (Karen Timmermann, professor i kystøkologi, DTU Aqua)
● Tang bidrager med umami, som kan løfte smagen i enhver ret

Tangkurset er en del af vores fokus på blå dannelse. Det handler ikke kun om at finde nye ingredienser, men om at udvide vores forståelse af mad med omtanke.

Kasper Lundegaard, som arbejder i et af vores kantinekøkkener, fortæller således efter sin deltagelse i kurset:

”Jeg syntes tang som en råvare er meget spændende, det kan bruges til så meget forskelligt og med den viden jeg har fået om de forskellige typers smag og egenskaber, så vil jeg klart bruge det meget mere.”

Vi ser frem til at lade vores gæster og kunder opleve, hvordan tang kan løfte smagsoplevelsen og samtalen i hverdagen!

Del:
Nyheder