’Vælg fuldkorn’ er et af de officielle kostråd.
Fuldkorn smager godt, mætter godt, er godt for din sundhed, rigt på vitaminer, mineraler og kostfibre. Og så er kornprodukter ifølge Fødevarestyrelsen blandt de fødevarer, som har det laveste klimaaftryk.
Derfor er det oplagt, at vi deltager i Fuldkornets Dag den 17. januar, som Fuldkornspartnerskabet står bag.
Det gør vi ved at inspirere vores køkkener til indkøb af flere fuldkornsprodukter, så tallerknerne ude i kantinerne, kan fyldes med flere smagfulde retter, som er rige på fuldkorn.
I den sammenhæng har vi lavet en ’fuldkornsfilm’ til vores 320 kantiner, hvor vi viser et udsnit af vores brede sortiment af fuldkornsprodukter, og hvor vi inspirerer til brugen af dem.
Bag produktionen står Troels Trier Vogel, Food Excellence Manager hos Compass Group, og Nete Tranberg, køkkenchef hos Compass Group, uddannet konditor og en del af vores Bakers Community, der skal løfte niveauet for godt brød ude i vores kantiner.
Nete har været med til at udvikle vores egne økologiske fuldkornsmelblandinger på surdej med dehydrereret speltsurdej og fuldkornsmel og et fuldkornsrugbrød med rug, havre og upcyclet økologisk maskmel.
Vores egne fuldkornsmelblandinger, som er udviklet i samarbejde med Valsemøllen blev naturligt også fremhævet i vores fuldkornsfilm
I vores fuldkornsmelblandinger har vi selv stået for at sikre den helt rette mængde fuldkorn, som lever op til anbefalingerne, fået en helt unik krumme og et brød af høj kvalitet på danske, økologiske råvarer – det skal være nemt for vores kantiner at vælge et godt fuldkornsbrød til.
Som Troels siger: ”Vi har så mange lækre produkter i vores sortiment, så det budskab er vigtigt at få ud. Fuldkorn er allerede en stor del af madlavningen i vores kantiner, men vi arbejder hele tiden på at få det endnu mere på menuen.”