På en mark på Vestsjælland

…finder man Max Thomsens kål, som for nylig fik besøg af Compass Group Danmarks administrerende direktør, Zanne Burø, og to Culinary Council-medlemmer, Tina Fugl og Kristian Frederik Bruun. I sommersolskinnet fik alle tre muligheden for at se på de grønne og røde spidskål, som snart kan nydes af Compass Groups gæster.

Kunsten at dyrke spidskål

Lige uden for byen Tornemark på Vestsjælland ligger Max Thomsens marker. Her mødtes Zanne, Tina og Kristian med Max for at se nærmere på de spidskål, som Compass Group har købt.

Ligesom det var tilfældet for samarbejdet med Grambogård og Sødam, har Compass Group igen været på besøg for at fortsætte de tætte relationer med leverandøren. ”Vi mener det, når vi siger, at leverandøren er én, vi vil kende. Derfor er vi trukket i gummistøvlerne og taget ud til Max – for at se og høre om det produkt, som han leverer til vores køkkener”, siger Zanne Burø.

Max Thomsen og Zanne Burø
Max Thomsen og Zanne Burø

Begejstringen var også til at mærke hos de to Culinary Council medlemmer, Sitemanager Tina Fugl og souschef Kristian Frederik Bruun. ”De er jo vanvittige flotte!” kommenterede Tina ved synet af de lange rækker af kål. Midt på marken gik der heller ikke længe før Max skar et spidskål frit, så alle kunne se, røre og smage. Snakken faldt hurtigt på netop smagen, og hvordan man får det bedste ud af et spidskål for de fire madentusiaster.

Max fortalte blandt andet: ”Et spidskål er ikke bare et spidskål. Det er vigtigt at høste på præcis det rigtige tidspunkt, for at sikre at man får sprøde og fine kål med masser af smag.” Både Kristian og Tina nikkede også genkende til dette: ”Smagen er altafgørende”, siger Kristian og forsætter: ”I de spidskål vi har smagt på i dag, har vi kunne smage ærter og en let pebret eftersmag. Samtidig var kålen sprød og lækker. Helt sikkert noget jeg vil glæde mig til at servere for vores gæster.”

Max sætter også en dyd i at kvalitetssikrer alle sine kål – og det inkluderer også at smage på dem: ”Jeg er selv ude i markerne. Så sikrer jeg kvaliteten og ved, at det er noget jeg kan stå inde for”. Det er også fordelen ved at være en mindre leverandør ifølge Max: ”Så ved jeg hvad der kommer i hver enkelt kasse, jeg sender afsted.”

Fremtiden er fuld af grøntsager

Særligt kvalitetsgrøntsager er en vigtig ingrediens i den moderne personale- og campusrestaurant: ”Flere og flere af vores gæster er interesseret i vegetariske og veganske retter. Og trenden peger også klart på at mange, som ellers spiser kød, nu gerne vil have kød-fri alternativer. Derfor er det noget vores dygtige kokke arbejder med hver dag”, fortæller Zanne Burø.

Culinary Council-medlemmer Kristian Frederik Bruun og Tina Fugl sammen med Zanne Burø
Culinary Council-medlemmer Kristian Frederik Bruun og Tina Fugl sammen med Zanne Burø

Både Tina og Kristian kan genkende dette fra deres egne køkkener. Som Tina forklarer: ”Vi ser helt klart efterspørgslen efter retter fulde af lækre grøntsager, som er et reelt alternativ til kødretterne. For eksempel lavet med Max’ spidskål. Det er skønt at se hvordan vores gæster tager imod grøntsagerne – det skal vi bare have mere af!” For det er ikke kun de unge, som efterspørger de grønne retter. Begejstringen ses på tværs af generationerne i Compass Groups personale- og campusrestauranter.

Max Thomsens grønne og røde spidskål vil blive serveret i de kommende uger til gæsterne i mange af Compass Groups restauranter.

Del:
Nyheder