Selvom vores dygtige køkkenchefer arbejder med mad hver eneste dag, så kan der føles rigtig langt fra køkkengryderne ud til marken, hvor råvarerne kommer fra.
Derfor inviterede vi et team af vores køkkenchefer på besøg hos Torup Bakkegård og Orelund på Fyn for at komme lidt tættere på råvarerne.
På besøget fik vi et indblik i den familiedrevne og topmoderne virksomhed, som er eminent dygtige til at levere den ypperste kvalitet af grønt til vores bord! De er eksempelvis så dygtige til at opbevare løg, at de kan tilbyde danske løg hele året rundt.
Besøget havde til formål at skabe et tættere bånd mellem køkkenchefer og landmænd, hvilket også åbnede op for en god dialog omkring nogle af landmændenes udfordringer.
”Der er mangel på landbrugsmedarbejdere i øjeblikket, og der er konstant stigende krav til fornyelse af landbrugsprocesser og øget databehandling – noget som de mindre landbrugsvirksomheder sjældent har ressourcer til. Vi fik os derfor en god snak om, hvad vi kan gøre for at styrke de lokale landmænd og fremelske brugen af friske danske råvarer i sæson”, siger Jenny Errild , som er Operational Excellence Manager hos Compass Group.
Dagen sluttede af med en ’social picnic’ i marken, hvor de friskhøstede grøntsager blev grillet og toppet med en lækker pesto lavet på gulerodstoppe. Måltidet blev suppleret med et glas rabarbersaft lavet på den pulp, der var tilovers fra morgenmadens rabarbersnurrer.
Tak til Torup Bakkegård og Orelund, fordi vi måtte komme på besøg og tage med ud i marken.