Sådan lander sæsonens sprødeste råvarer på din tallerken

Hos Compass Group har vi et helt unikt partnerskab med vores leverandør af frugt og grønt, Duo Frugt. En af de ting, der gør partnerskabet unikt, er, at vi er Duo Frugts eneste kunde! Derfor gør de sig ualmindeligt umage med at levere den bedste service og finde de bedste råvarer til vores køkkener, så vi kan servere sæsonens friskeste og sprødeste råvarer for gæsterne.

Ejerne, Michael Elgaard Petersen og Lars Michael Hansen, var kollegaer i branchen og havde et fælles ønske om at kunne fokusere på én kunde i et gensidigt partnerskab med fælles ambitioner, hvor de kunne være med til at gøre en forskel – og det gør de.

”Med dette unikke partnerskab har vi fået en simpel forretning, hvor vi kan koncentrere os om det, det hele handler om – vores store kærlighed til frugt, grønt og blomster. Kernen i vores partnerskab er tillid og åbenhed, og alle vores medarbejdere arbejder kun med ét formål, og det er at levere friske råvarer til Compass Groups gæster. Deres værdier er vores værdier og omvendt.”

Michael Elgaard Petersen, ejer, Duo Frugt

Det hele handler om bæredygtighed

Vi har en fælles ambition om, at samarbejdet skal være så bæredygtigt som muligt. Det kommer blandt andet til udtryk i vores præference for at bruge lokale råvarer i sæson. Duo Frugt samarbejder med danske landmænd og laver markaftaler med henblik på, at vi forpligter os til at aftage de aftalte råvarer og mængder til kantinerne. Da Duo Frugt kender vores behov virkelig godt, kan de ret nøjagtigt forudsige, hvor meget de skal bruge af de forskellige råvarer. Og med den gode relation til deres leverandører, justerer de på ugentlig basis. Den form for planlægning er med til at mindske madspild, da der ikke dyrkes noget, vi ikke mener at kunne afsætte.

Når udvalget i den danske sæson er begrænset, kigger vi mod Sydeuropa, hvor kendskabet til forsyningskæden stadig er af stor betydning. Derfor har Duo Frugt også kendskab til de avlere og kooperativer, de handler med, og de kan stille krav til dem. Fx krav om, at de ikke skal bruge daglejere i driften, men sikre ordentlige vilkår for medarbejderne.

Uanset, hvor råvarerne kommer fra, fås de ikke friskere. Det betyder længere levetid og mindre spild, så alt i alt en mere bæredygtig tilgang. Og skulle det ske, at der en gang imellem er lidt råvarer i overskud, er der også råd for det.

”I første omgang tilbyder vi overskydende råvarer til kantinerne til en reduceret pris. Derudover har vi en aftale med nogle venlige sjæle om, at de kommer forbi et par gange om ugen for at se, hvad vi har. Så tager de det med og sørger for, at det kommer udsatte mennesker til gode.”

Michael Elgaard Petersen, ejer, Duo Frugt

Del:
Nyheder