Compass Group slår et slag for skæve gulerødder

I september måned havde alle Compass Groups food service sites i virksomheder og på uddannelsesinstitutioner i Danmark fokus på bæredygtige råvarer og måltider – og i den forbindelse valgte Compass Group at slå et slag for de skæve gulerødder og andre "uperfekte" grøntsager.

”Det er et krav ifølge vores eget Cooking Codex, at vi har bæredygtighed på agendaen, og at vi er en ansvarsbevidst virksomhed indenfor netop dette område”, forklarer Ulrik Nygaard, Operation Excellence Manager. Derfor valgte Compass Group i september måned at sætte ekstra fokus på brug af de grøntsager der ikke klassificeres som ”perfekte”.

Hvad er en uperfekt grøntsag helt præcist?

Når frugt og grønt sorteres hos producenten, bliver råvarerne sorteret efter forskellige standarder. Uperfekte grøntsager er den næstbed­ste sortering af grønt. Den er 100% salgsbar til produktion af mad – men kan være uensartet i størrelse eller have småskader. Uperfekte grøntsager er altså blandt andet skæve gule­rødder, broccoli med sideskud, porrer i stok og krumme agurker.

Bedre bæredygtighed

”I Compass Group Danmark servicerer vi knap 200 personale- og studenterrestauranter, så det har en stor effekt, at de oversete og ofte kasserede grøntsager bliver brugt” uddyber Ulrik Nygaard, Operation Excellence Manager og fortsætter ”Almindeligvis var denne grøntsagsminoritet blevet transporteret til Sverige til vildsvinefoder eller pløjet ned i jorden på ny. Det havde kunne føre til øget CO2 udslip i transport. Desuden er det ikke nødvendigvis godt for jorden at blive genpløjet”.

Følgelig har Compass Groups skærpet fokus på bæredygtighed båret frugt, i og med madspildet hos leverandørerne er minimeret grundet brugen af det uperfekte grønt i Compass Groups køkkener landet over. ”Når vi koger, snitter eller moser grøntsager, kan man jo alligevel ikke se, om agurken oprindeligt var krum”, påpeger Jacob Justesen, køkkenchef hos Eurest Food ved Mærsk Oil & Gas A/S. ”Og nogle gange er det uperfekte faktisk mest perfekt”.

Del:
Nyheder
3 x 25% reduktion i 2020
Hos Compass Group Danmark vil vi i 2020 reducere vores CO2-udledning samt forbrug af plastik og engangsemballage med 25%.
Sådan håndterer vi Coronavirus
Hos Compass Group tager vi situationen omkring COVID-19 alvorligt, og vi følger løbende med i myndighedernes anbefalinger. I takt med anbefalingerne har vi tilpasset driften og gjort forskellige tiltag for at minimere smitten. Vi har bl.a. opsat flere stationer med håndsprit og ændret buffeterne til portionspakket takeaway.
Compass Group PLC gennemfører opkøbet af Fazer Food Services
Compass Group PLC, den førende globale koncern inden for food services, kan i dag offentliggøre det endelige opkøb af Fazer Food Services fra Fazer Group. Handelen, som blev bekendtgjort den 11. juni 2019, er blevet godkendt i EU-Kommissionen den 29. januar 2020.
Scroll Up