Vi ‘bælger’ os i grønne fremskridt

Hos Compass Group gør vi hver dag en særlig indsats for at tilbyde vores gæster måltider, der ikke bare smager godt, men som også kan være med til at sætte grønne smagsoplevelser på dagsordenen.

Derfor er vi stolte, når vi kigger tilbage på vores indkøbshistorik for bælgfrugter.

I 2024 har vi indkøbt 20 procent flere tørrede og 11 procent flere udblødte bælgfrugter end i 2023. På den økologiske front har vi set en stigning på 24,5 procent flere tørrede bælgfrugter end i 2023.

Og særligt ærterne vinder frem. Vores indkøb af lokale, danske Ingrid-ærter er steget med 218 procent.

Vi husker menneskerne

I løbet af 2024 har vi også igangsat og opretholdt en række initiativer med et mål om at sætte bælgfrugter på dagsordenen.

Sidst på foråret deltog vi i Madens Folkemøde med budskabet om at få flere danske økologiske bælgfrugter ind i måltidet.

Internt har vi tilbudt uddannelse i bælgfrugter og umami til vores køkkenpersonale, hvilket har sat skub i ideudviklingen ude i køkkenerne. Ikke mindst blandt vores nyuddannede Climate Chefs, som vi har uddannet med et særligt fokus på brug af flere bælgfrugter.

Fremtidsudsigter

Uddannelse af vores køkkenpersonale fortsætter vi naturligvis med i 2025.

Derudover indgår vi i et treårigt projekt med Dansk Bælg, som Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø har afsat 12,2 millioner kroner til.

Også DAVA Foods allierer vi os med, når vi i hele marts samarbejder med dem om at hylde lokale Ingrid-ærter i vores kantiner.

Hvad ær’der mere at sige? Glædelig Bælgfrugternes Dag – FN’s internationale mærkedag for bælgfrugter.

Del:
Nyheder