Cateringlandsholdet består af i alt otte kandidater, der stiller op som et samlet team til både OL og VM. Hvert andet år dyster de om at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort inden for kantine og catering. Kandidaterne udvælges enkeltvis, og i år var der tre ledige pladser. Den ene gik til Søren.
Hvem er Søren?
Søren Olsen, 35 år, arbejder til daglig som kok for Eurest hos Nilfisk i Hadsund – og han er netop udtaget til Cateringlandsholdet.
Siden Søren som 7-årig begyndte at lave mad sammen med sin farmor, har han vidst, at han skulle være kok.
”I dag bruger jeg stadig farmors gamle håndskrevne opskrifter til inspiration. Men min erfaring spænder fra alt fra catering til mange til det molekylære køkken. Og så er jeg stor fan af bålmad, basale tilberedningsmetoder og at bringe naturen ind i køkkenet”, forklarer Søren.
Søren har været en del af Eurest-teamet i mange år. Først hos Wrist Ship Supply, så på Aalborg Universitet og nu hos Nilfisk i Hadsund. Tidligere har han ejet og drevet firmaet ”Mad med kærlighed”, og som navnet indikerer, så er Søren en madhåndværker, der laver mad med hjertet.
”For mig er dyrevelfærd ligeså vigtigt som økologi og bæredygtighed, så af samme grund bor jeg på landet med køkkenhave, høns og kaniner, som har det dejligt med masser af plads. Til gengæld forsyner mine dyr mig så med friske æg og kød, jeg kan stå inde for”, uddyber Søren og fortsætter.
”En af Compass Groups værdier er, at tage ansvar for ens handlinger og bidrage tildet lokale og globale samfunds sundhed og velbefindende. Og det er nok derfor, jeg har været her så længe. Det ligger mig meget på sinde!”.
Vi kan!
I 2016 fik Danmark den bedste pris hidtil, da Cateringlandsholdet kom hjem med en guldmedalje og en samlet bronzemedalje. Derfor hviler der et stort pres på det danske Cateringlandshold, der nu blandt andet repræsenteres af Compass Group og Eurest. Men det afskrækker ikke Søren.
”Efter udvælgelsen blev vi sendt direkte videre til Odense for at øve sammen som team. Tidligere har det krævet flere træningssessioner, inden Manageren og holdkaptajnen for landsholdet har blåstemplet os. Men det skete allerede efter to dage. Vi fungerer rigtig godt sammen som team. Og som jeg skrev i min allerførste ansøgning til landsholdet: Vi er her for at vinde!”.
Frem til selve VM skal det danske Cateringlandshold nu løbende træne for at kreere en menu, der kan give dem en topplacering. Samtlige lande skal følge det samme tema, og det bliver offentliggjort sommeren 2017. I november 2018 bliver spændingen endelig udløst, når VM løber af stablen i Luxembourg – og det bliver afgjort om Søren og resten af det danske Cateringlandshold vinder til verdensmesterskabet.
Læs mere om Cateringlandsholdet her.