Vi er vilde med de nye kostråd, men de får os ikke til at ændre retning

Med de nye officielle kostråd er klimaet for alvor kommet på menuen. Kødforbruget skal kraftigt reduceres, og der skal skrues op for grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn i vores kost.

De nye kostråd får os nu ikke til at ændre retning i vores kantiner. Ikke fordi vi på nogen måde er uenige i dem, men fordi de blot bekræfter os i, at vi er på rette vej med den måde, vi gennem de seneste år har arbejdet i vores kantiner. Nemlig med udgangspunkt i, at mad skal tilgodese vores gæsters sundhed såvel som planetens. Selvfølgelig uden at gå på kompromis med smagen! Det er sund fornuft.

Gennem vores partnerskab med EAT – en nonprofitorganisation, der arbejder på at skabe en sund og bæredygtig fremtid – holder vi os opdateret på den seneste forskning på området, og den viden kommer vores gæster til gode i form af velsmagende, sunde og bæredygtige måltider.

I flere år har vi arbejdet målrettet med at minimere kødforbruget i vores kantiner ved at nudge vores gæster til at træffe valg, der er sunde for både deres kroppe og for vores planet. Vi er godt på vej, men det er ikke en ændring, vi har skabt fra den ene dag til den anden.

For Helle Lund Buus og hendes team på Agro Food Park er det lykkedes at reducere andelen af kød. De har målrettet arbejdet med at skabe små indbydende anretninger med mindre kød og mere fokus på det grønne, smag og det samlede udtryk.

I en kantine, hvor gæsterne primært kommer fra landbrugs- og fødevarevirksomheder – heriblandt producenter af kød – har det ikke været en hel nem opgave. Det har krævet lidt tilvænning for gæsterne, at de ikke blot har kunne fylde tallerkenen med kød som tidligere. Så i stedet for at fokusere på, at der kun er ét stykke kød og sige nej til mere, har Helle valgt en mere positiv fremgangsmåde og tilbudt, at gæsterne må gå flere gange, hvis de nu er mere sultne, hvilket faktisk sjældent er tilfældet. Ved at kombinere denne tilgang med en god dialog med gæsterne og ved at kræse endnu mere for sæsonens lokale grønne råvarer og smagsoplevelserne, har Helle reduceret andelen af kød. I samme periode er tilfredsheden blandt kantinens gæster steget, hvilket viser, at store mængder kød ikke er afgørende for det gode måltid.

”Som et ekstra plus minimerer vi også madspildet, når vi portionerer maden. Det er godt for både miljø og økonomi, og så giver det os mulighed for at skrue lidt op for dansk kvalitetskød.” – Helle Lund Buus, køkkenchef, Compass Group

Del:
Nyheder
Vi er vilde med de nye kostråd, men de får os ikke til at ændre retning
Med de nye officielle kostråd er klimaet for alvor kommet på menuen. Kødforbruget skal kraftigt reduceres, og der skal skrues op for grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn i vores kost.
COVID-19 har givet kantinen et løft og gjort den mere bæredygtig
Der er ingen tvivl om, at Corona har budt på utallige udfordringer, men pandemien har faktisk også været med til at udvikle flere ting i en positiv – og ikke mindst bæredygtig – retning ude i vores kantiner.
Bedre sammen – Vi vil skabe Danmarks bedste arbejdspladser
2020 var kun lige begyndt, da Compass Group PLC’s opkøb af Fazer Food Services var en realitet. Et opkøb, som er en del af vores vision om at skabe Danmarks bedste arbejdspladser. Vores vision er uden tvivl ambitiøs, for det er ikke blot for vores egne kolleger, vi vil skabe Danmarks bedste arbejdspladser. Det vil vi også være med til hos vores kunder!
Scroll Up

Lad os skabe smag og velvære i hverdagen

Vi vil skabe Danmarks bedste arbejdspladser – ikke blot for vores medarbejdere, men også for vores kunders medarbejdere!

Med vores kantine- og serviceløsninger skaber vi nemlig miljøer, der ikke alene øger trivslen i hverdagen hos vores kunder, men også styrker forbindelsen mellem mennesker.

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrev