Danmark har over årene bevæget sig op i den absolutte gastronomiske superliga og høster løbende eftertragtede hædersbevisninger. Det kommer ikke uden dedikeret arbejde samt udvikling og fastholdelse af kokketalenter til faget. Fonden Dansk Gastronomisk Union plejer at udvikler talentmassen gennem de seks kokkelandshold.
”Holdenes resultater skaber interesse for faget og tiltrækker unge til branchen. De er vigtige rollemodeller, der bidrager til fornyelse af smag, kvalitet, faglighed og oplevelse i dansk gastronomi. Og det vil vi meget gerne støtte op om” fortæller Zanne Burø, managing director for Compass Group, Northern Europe og fortsætter: ”I Compass Group får vi inspiration til at forny os fra de tendenser og nye strømninger, der kommer fra de talentfulde kokkelandshold. Desuden er vi dybt afhængige af, at der er en fortsat interesse for at vælge kokkefaget til.”
Et af de seks gastronomiske landshold er Juniorkokkelandsholdet med team manager Jesper Hedegaard Schmidt i spidsen:
”Vi kommer ikke sovende til vores gode position på det gastronomiske landkort. Vi skal sikre en stærk talentpipeline. Med Juniorkokkelandsholdet tiltrækker vi de unge til branchen. De finder et stærkt fagligt fællesskab, hvor de bliver udfordret til at opfinde nyt. Her er de både en del af et team, samtidig med at de får mulighed for at finde deres eget gastronomiske udtryk. Det er helt afgørende for, at vi kan have et så stærkt vækstlag af nye kokketalenter, der kan fastholde os i den gastronomiske superliga. Vi ved det er det, der skal til for at talentudvikle på den længere bane og fastholde kokketalenterne i branchen,” understreger Jesper Hedegaard Schmidt.
Vi hepper på teamet!
I sidste uge var vi forbi til en testmiddag hos juniorkokkelandsholdet, som lige nu træner intensivt til OL i Stuttgart til februar – vi hepper på teamet og siger en stor tak for sublim mad!