God mad skal spises, ikke smides ud. Hos Compass Group arbejder vi hver dag på at gøre netop dét til virkelighed.
I dag, den 29. september, er det Danmarks nationale madspildsdag, som er en påmindelse om, at selv små skridt i hverdagen kan gøre en stor forskel.
Og vi tager skridtene sammen, både i Danmark og som en del af hele Compass Group globalt, hvor vi har sat et ambitiøst mål: At halvere vores madspild inden 2030.
Hos Compass Group Danmark svarer det til, at vi vil ned på:
• 40 g madspild pr. gæst pr. dag
• 60 g pr. dag inkl. madaffald
Vi gør allerede mange ting hver eneste dag lokalt i vores 350 kantiner landet over, for eksempel:
• Vi uddanner køkkenteams og deler idéer på tværs
• Vi udvikler opskrifter, der udnytter råvarer fuldt ud
• Vi måler, hvor spildet opstår, så vi kan forbedre os hver dag
• Vi giver maden en ekstra chance gennem ‘Tøm Buffeten’
• Vi engagerer køkkener og gæster i at mindske madspild
• Vi samarbejder med kunder og indgår partnerskaber med Danmark mod Madspild og One/Third
Og som en del af Compass Group globalt markerer vi også hvert år vores egen Stop Food Waste Day, hvor vi går endnu længere for at inspirere, skabe opmærksomhed og handle sammen mod madspild.
Når vi bruger maden bedst muligt, er der både mere værdi for gæsterne, for fællesskabet og for den gode oplevelse.
God mad fortjener at blive spist.
