Vi bekæmper madspild hver eneste dag

Madspild er et stort fokusområde i Compass Group. Produktion, transport, opbevaring af mad og madaffald påvirker vores miljø. Udnyttelse af 100% af råvarernes potentiale reducerer madspild og bidrager til at reducere belastningen på miljøet og herunder CO2-udledningen.

Hvert år bliver omkring en tredjedel af al mad, der produceres, spildt. Det er alt for meget, og vi arbejder derfor aktivt med at bidrage til at drive en permanent ændring.

Vi måler madspildet for at forstår det aftryk, madspildet sætter. Og vi indgår i tætte samarbejder med vores kantinekunder om at halvere madspild inden 2030.

Madspild og måleteknologi

Madspild er ikke blot et moralsk spørgsmål, men også en væsentlige bidragsyder til klimaforandringerne. Madspild er spild af energi til at dyrke, høste, forarbejde og tilberede, og dertil kommer, at madspild forårsager metangasser, som er mere potente end CO2.

For at kunne reducere madspild handler det om at forstå, hvorfor mad bliver spildt, og derfor introducerede vi i 2023 en ny måleteknologi i de kantineenheder, vi drifter. Målingen giver vores køkkenpersonale adgang til at overvåge og reducere madspild løbende og tage del i vores fælles mål om reduktion af madspild.

Billede24
SFWD_2021_1200x630_ny_1

Mærkedag mod madspild

Siden 2018 har vi været en del af Compass Groups officielle og verdensomspændende mærkedag mod madspild den sidste onsdag i april hvert år.

Hver dag arbejder vi målrettet på at reducere madspild i vores kantiner for at nå vores målsætning om at reducere madspild med 50% inden 2030.

På Stop Food Waste Day markerer og fejrer vi vores madspildshelte og sætter ekstra fokus på det arbejde, der får os sikkert i mål.

En del af vores DNA

Mød Kenneth Gaub Østerskovgaard, som de seneste 15 år været en stor madspildshelt i kampen for at reducere madspild.

I den kantine, hvor Kenneth er køkkenchef er reduktionen af madspild helt afgørende i enhver proces af dagligdagen i køkkenet og en del af DNA’et. De rester, der i sidste instans ikke kan bruges på tallerkenen, ryger i en madkværn og bliver senere lavet om til energi. På den måde er alt i køkkenet med til at skabe mening og værdi.

Skærmbillede 2024-06-26 093237
SFWD Lis madbod på Kelco

Hædring af madspildsindsatser

Internt hædrer vi det bedste madspildsinitiativ, og i 2023 gik prisen til Lis Hunnerup og team i CP Kelcos kantine. Her havde medarbejderne mulighed for at købe kantinens hjemmelavede produkter baseret på madspild med hjem. Pengene fra salget blev doneret til Broen Køge, der hjælper udsatte børn og unge – men først efter, at CP Kelco doblede beløbet op.

Der var godt gang i salget i madboden hen over frokostpausen. Særligt Lis’ hjemmelavede romkugler var i høj kurs. Efter CP Kelcos fordobling af beløbet sikrer Broen Køge, at pengene fra madspild omsættes til støtte til socialt udsatte børn og unge i form af blandt andet udstyr til idræt, spejder, musik eller andre fritidsaktiviteter.

Kogebog med inspirerende madspildsopskrifter

Vi har et ønske om at engagere vores mange dagligt spisende gæster til også at se mulighederne for at bruge 100% af potentialet i råvarerne, når de laver mad i hjemmet. Derfor har Compass Group udviklet en kogebog, der inspirerer til at se mulighederne i det, som normalt ender i skraldespanden.

Cookbook
Nyheder