Studiekantiner og -caféer
Kantiner og caféer er centrale elementer i at skabe et levende studiemiljø på et universitet. De fungerer som livlige samlingspunkter, der fremmer social interaktion, samarbejde og generel trivsel. En afslappet atmosfære med adgang til mad og drikkevarer kan skabe de perfekte betingelser for gruppemøder, projektarbejde, uformelle diskussioner og pauser.
Mad, der matcher livet på campus
De studerende har ofte et bevidst forbrug, hvilket stiller høje krav til os om kontinuerlig nytænkning og udvikling af vores madkoncepter. Vi ser på de studerendes adfærd, dagsrytmer og bevægelser på campus, for bedst at matche deres behov på universitetet. Det gør vi med en bred vifte af kulinariske oplevelser, der kan skræddersyes til netop jeres målgrupper og lokationer. Fra morgenmad og frokost til aftensmad og de lange studieaftener, dækker vi alle mad- og drikkebehov. For dem der er på farten, har vi et rigt udvalg af grab ‘n go og takeaway-muligheder samt lækre snacks.
I vores kantiner finder de studerende og ansatte alt fra klassiske varme retter til plantebaserede buffeter, der tilfredsstiller enhver smag. Uanset om der er brug for en hurtig forfriskning, en varm baristakaffe eller en lækker madoplevelse, så står vi klar – både til at nyde to-stay og to-go.
Et udvalg af vores populære madkoncepter
- Wicked Rabbit: Bliv inspireret hver dag, når vi tilbyder en farverig vegetarisk buffet af lækre og mættende planterige salater, falafler, hummus og dips.
- Folkekøkken: Nyd sunde og varierende måltider lavet på sæsonens råvarer med inspiration fra verdenskøkkenet. Der serveres dagligt én ret til en god fast pris.
- Food & Co: En moderne buffet med tidssvarende fortolkninger af klassiske varme retter og smørrebrød.
- Hav A Java: Caféen byder bl.a. på baristakaffe, morgenmad, varme og kolde drikke, hjemmelavede grab ‘n go salater, paninier og sandwiches, samt sødt bagværk og sunde snacks. Vi fokuserer på at servere lokale, fair trade og økologiske produkter.
- Juice Central: Varme og sprøde paninier og lækre frisklavede juices og shots fulde af energi og smag.

Wicked Rabbit – en vegetarisk madoplevelse
I Wicked Rabbit kantinen kan du spise 100% grønne måltider. Her serverer vi smagfulde varme og kolde vegetarretter, smukke og farvestrålende salater – og selvfølgelig vores signaturfalafler. Vi har et stort udvalg af toppings, spreads og dressinger til at skræddersy din smagsoplevelse med. I Wicked Rabbit kan du se frem til nøje tilberedte måltider fyldt med masser af smag og energi til at booste både hjerne og krop for resten af dagen!
– Se videoen og få en smagsprøve på, hvad vi tilbyder.
Folkekøkkenet – et socialt madfællesskab
Folkekøkkenet serverer sunde og varierende måltider lavet på lokale- og sæsonens råvarer med inspiration fra verdenskøkkenet. Der serveres dagligt én ret med mulighed for tilkøb af kød, altid til studievenlige priser. I Folkekøkkenet afholdes der Social Dining, hvor studerende, ansatte, deres familier og udefrakommende kan spise sammen ved langborde, og få en kulinarisk oplevelse sammen.
– Se videoen og få et indblik i fællesskabet over maden.
Nogle af vores kunder





Vi arbejder hver dag med ansvarlige valg i vores studiekantiner- og caféer
Vi tager kampen op mod madspild 365 dage om året
På universiteterne har vi det populære koncept ‘Tøm buffeten – Stop madspild’. Her kan studerende og ansatte købe mad med hjem fra kantinen til en reduceret pris. Maden består af de retter, som ikke kan genanvendes dagen efter. På den måde undgår vi at store mængder mad ender i skraldspanden, og reducerer klimaaftrykket.
Hver dag arbejder vi målrettet på at reducere madspild i vores kantiner for at nå vores målsætning om at reducere madspild med 50% inden 2030.

Innovative tiltag mindsker emballageaffaldet
I Compass Group arbejder vi med, hvordan vi kan udnytte ressourcerne bedre og i længere tid, da det er med til at mindske affaldsmængden.
Meget plastaffald kommer i form af emballage, og det giver derfor mening, at vi udfaser en række plastprodukter fra vores produktion. Samtidig arbejder vi på at finde løsninger til nye genanvendelige emballageprodukter med pant. Vi har eksempelvis udviklet en genanvendelig kop, så de studerende kan bruge kopperne igen og igen, hvilket hjælper gevaldigt med at reducere emballageaffaldet på campus.
Studiekantiner og -caféer som sociale mødesteder
Sammen med jer arbejder vi for at designe menuer og spiseområder på universitetet, så de studerende og ansatte har de bedste betingelser i deres studie- og arbejdsliv på campus. I en travl hverdag med forelæsninger, opgaver og eksamener, tilbyder vi et bredt udvalg af sunde måltider, snacks og drikkevarer. På den måde kan de studerende få den nødvendige næring til at præstere akademisk, muligheden for at tage vare på deres helbred, for at socialisere med andre medstuderende og kollegaer og få en mental pause. Vi ønsker at skabe et sted, hvor de studerende kan føle sig hjemme, slappe af og genoplade midt i deres akademiske travlhed.

Kontakt os for en snak om, hvordan en studiekantine kan se ud hos jer.
Louise Fæster,
Director of Food Sales
Tlf: +45 2180 4707